välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Skillnaderna mellan FX & xf korrelatorer

Postad av : Annika Hultén

英文博客的留言增加外链 链接的有效力 一些可以发锚文本签名的 做链接的重要规则 英文网站优化工具大全

Du behöver:
gasolbrännare
. Tunnplåt av koppar, såsom koppar blinka.
Tång.
Brandsäker yta, t. ex. sten eller cement.
1-fots längder av koppartråd.
Avisoleringstänger.
Krokodilklämman.
Cup.
Sked.
1 kopp salt.
Liten, tung vikt.

korrelatorer är apparater som används för att mäta likheten mellan inkommande signaler som samlats in från antenner. Dessa är vanligen används i radioastronomi, system för bildframställning och kommunikation. För närvarande finns det två korrelatorer som vanligen används i dessa branscher, nämligen FX korrelatorer och XF korrelatorer.

Lagring

FX korrelatorer är mer positiva än XF korrelatorer i den meningen att de behöver färre beräkningar jämfört med de senare. Men båda kräver samma mängd lagringsutrymme.

Kostnad

För XF korrelatorer att uppnå större släpa över en reducerad bandbredd, är återcirkulation nödvändigt. För att genomföra detta är en extra lagring behövs för de större eftersläpning som sker i externa låg kostnad RAM. Å andra sidan är första steget lagring genomföras inom FPGA eller ASIC i FX korrelatorer. I motsats till den externa RAM som används i XF correlator är RAM krävs för detta betydligt kostsammare. Detta i sin tur minskar kostnaden fördelen FX korrelatorer jämfört med XF korrelatorer.

Ogiltiga data

FX korrelatorer behöver equi fördelade data prov på sin FFT så episodiska ogiltiga data inte hanteras också. I motsats till XF korrelatorer, kan de fungera tillförlitligt upp till felprocent i indata ström av 1 x 10-4.

Pulsar Inmatningsfrekvens

Jämföra XF med FX korrelatorer kan genomförandet av pulsar slussning ske i FX korrelatorer efter fasen rotationer och förseningar har gjorts på FFT. Dessutom med FX korrelatorer kan tillämpningen av arrayen breda pulsar gate göras i den spektrala domänen. Detta är känt som de-spridning. Å andra sidan, inte XF korrelatorer inte har möjlighet att göra de-spridning.

Effektivitet

På grund av kostnaden för design, de flesta korrelatorer som har byggts är XF korrelatorer. Samtidigt har FX korrelatorer minskat correlator effektivitet eftersom den innebär att ta FFT om icke-överlappande block som leder till ökade correlator buller för smala band signaler. Detta beror på att de högre värdena dröjsmål fördröjning till följd av kvarteret behandlingens art.

    Previous:nothing
    Next:typer av äldre skrivare
    
    Copyright © 2011 give2all.org