välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

den fysiska strukturen i en majsplanta

Postad av : P-O Lennartsson

Botaniker kategorisera växter i en mängd olika sätt. Ett sätt är genom antalet så kallade utsäde lämnar anläggningen när det är en planta. Seed blad skiljer sig från verkliga blad som utvecklas senare, och de snart vart. Säden anläggningen är en så kallad monocot. Det betyder bara att, som en planta, den har bara ett frö blad medan andra sorters växter --- kallade dicots --- har två frö blad. Monocots skiljer sig från dicots på andra sätt också

 


 

Du behöver:

Plast barnpool
Stenar och grus.
Naturliga objekt: löv, pinnar, blommor, lavar, etc.
.
Vattentät sprayfärg.
Vattentät lim.
Rensa plaströr.
 

Stems

En majsplanta stäv drag som är gemensamma för monocots i allmänhet. En av de mest framträdande av dessa är hur cellerna som bedriver vatten och näring i växten är arrangerade. I dicots dessa celler är i allmänhet placerade i en ring-liknande konfiguration inom stammen. I monocots, liksom majsplanta, dessa genomför celler utspridda i stammen.

Roots

Den fina rötter växer och skjuta sig fram genom marken har en fysisk struktur med olika regioner utför olika funktioner. Längst ut på spetsen av varje rot finns en struktur som kallas roten locket. Roten cap är ett slags fingerborg-liknande gäng celler som skyddar de växande rot spetsen. Internt är den region i cellerna bakom roten locket mycket känslig och kan lätt skadas om det inte vore för root-cap.

Ovanför rot spets, i riktning mot basen på majsplanta stam , ett avsnitt där roten ökar i längd. Det pressar effektivt roten spetsen med sin skyddande rot locket genom jorden, tränga längre och djupare i marken. Ännu närmare markytan, och på basen av majsplanta stammen, är en del av roten som kallas zonen rot hår. Den fina rothår, utbyggnad av mer eller mindre vinkelrät från den huvudsakliga roten, tjänar till att absorbera vatten och näringsämnen från marken.

Blad

Som en stor gräs växt, den majsplanta aktier blad som är gemensamma för gräs i allmänhet . Regeln-of-thumb är att gräs och andra monocots har parallella bladnerver. Venerna på ett löv är ganska vanligt att se, speciellt om bladen hålls upp mot ljuset. Venerna beteende vatten och näring genom blad. I DICOT växter --- som en ek till exempel --- är bladnerver förgrenade som trädet själv. I monocots, inklusive majsplanta, de springer parallellt med varandra.

Blommor

Corn är en blommande växt. Det har hanblommor heter tofsar och kluster av sk silke som är en del av den kvinnliga blomman. I vissa typer av växter de manliga och kvinnliga blommor bärs på separata individer. Men i majsplanta, de manliga och kvinnliga blommor ske samma enskild anläggning.

Frukt

Den nästan självklart att frukten av majsplanta är det välbekanta ax. Örat består av många enskilda frön eller kärnor. De delar av siden från den kvinnliga blomman är anslutna till utvecklingsländerna kärnor. När mogen, kärnorna täcker örat och producera den välbekanta majskolv.

    Previous:nothing
    Next:fysiska egenskaper mjöl maskar
    
    Copyright © 2011 give2all.org