välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

getingar fysiska egenskaper

Postad av : Jan-Olof Stoor

Getingar är flygande insekter som lever på andra insekter, döda skadedjur såsom skalbaggslarver, larver och flugor. Det finns hundratals arter av getingar, men de tre mest kända är gula jackor, baldfaced Hornets och getingar papper. Alla getingar har vissa fysiska egenskaper gemensamma

Typer

Getingar har två separata par vingar och har tre par tunna ben som hänger ner när insekten flyger. Getingar har även antenner och tre separata avsnitt --- ett huvud, mage och bröstkorg.

Identifiering "midja" av en geting, där buken ansluter till sin bröstkorg, är ganska smal i motsats till, för exempel en humla. Getingar också skiljer sig från bin i att deras kropp är slät och saknar hår.

Funktion

geting huvud har munnen delar som är avsedda för tugga, som den använder för att äta sig ur sin kokong. Den nedåtgående vända mun är också viktigt i försvaret och i uppbyggandet av ett bo.

Stinger

Endast honan getingen har en stinger, vilket är en kraftig tunn förlängning av dess äggläggande kroppsdelar. Getingar har förmågan att sticka mer än en gång, eftersom Stinger inte har en hulling som gör att den fastnar i sitt offer.

Färg

Getingarna kommer i olika färgmönster. Baldfaced bålgetingar, till exempel, är mörka med vita i ansiktet, medan gula jackor är svarta och gula

 

    
    Copyright © 2011 give2all.org