välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

miljöpåverkan av klordioxid

Postad av : Magnus Ekblad

英文博客的留言增加外链 链接的有效力 一些可以发锚文本签名的 做链接的重要规则 英文网站优化工具大全

Klordioxid kan identifieras som en gul eller rödaktig-gul vätska eller gas som används för att döda bakterier och svampar i dricksvatten och desinfektera eller blekmedel läder, textil och trämassa. Ämnet är känt för att ha vissa negativa miljö-och hälsoeffekter

miljökonsekvensbeskrivningar

Klordioxid rankas i topp 10 procent av skadliga kemikalier. Ämnet har visat sig skada alla former av liv och störa ekosystemen. Klordioxid släpps ut i bäckar från växter, som använder den för desinfektion syften. Den bryter ner mycket snabbt i vatten men är fortfarande potentiellt dödligt för vattenlevande organismer.

Hälsoeffekter

Klordioxid har varit känt för att orsaka sjukdomar i andningsorganen hos människor och djur. Höga nivåer av exponering orsakar irritation i ögon, näsa och hals. Döden kan bli följden av långvarig exponering, vilket ger vätskeansamling i lungorna.

Fördelar

Enligt ChlorDiSys, en klordioxid tillverkare, är klordioxid ett mycket bättre alternativ till vanlig klorvatten behandling i fråga om miljöpåverkan. Företaget hävdar att EPA stödjer dess användning eftersom den är inte producerar dioxiner eller förorena organiskt material som klor alternativ.

    
    Copyright © 2011 give2all.org