välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är en vevstake ratio?

Postad av : Stefan Svensson

I en förbränningsmotor, förbinder vevstaken kolven till det roterande vevaxeln. Vevstaken är förhållandet av stången längd på resor för sin stroke. Det finns ett optimalt intervall för kvoten, beroende på vilken typ av motor som du arbetar med

Du behöver:.
Gasolbrännare
Tunnplåt av koppar, såsom koppar blinka.
Tång.
Brandsäker yta, t. ex. sten eller cement.
1-fots längder av koppartråd.
Avisoleringstänger.
Krokodilklämman.
Cup.
Sked.
1 kopp salt.
Liten, tung vikt.

Optimalt

Rod förhållande är en viktig faktor för motorns konstruktion eftersom det påverkar din motorns prestanda och smidighet. En idealisk spö förhållande för de flesta bilar är mellan 1,65 och 1,75, dock i tävlingsbilar bör det närmare 2. Om till exempel din motorns slaglängd är 3 inches, multiplicera det med 1,7 för att få en perfekt stånglängd inom området 5,1 inches.

Long vevstake

En fördel med att använda den längsta vevstaken som rimligen passar i din motor (och stannar i optimala staven förhållandet utbud) är att ju längre vevstaken, desto mer tid kolven stannar komprimerade vid förbränning. Detta beror på att staven bor vid den punkten. Detta resultat gör att mer tryck för att bygga upp mot kolven huvudet och mer makt skjuta huvudet tillbaka ut.

Mer nytta

En annan fördel med en längre vevstake är att staven också bor medan kolven är mestadels innan den förbränns gasen utgångar. Detta resultat innebär mer tid finns för förbränns gasen för att driva på kolven huvudet, vilket leder till jämnare motorns prestanda överlag.

    Previous:nothing
    Next:Varför växer svampen på brödet?
    
    Copyright © 2011 give2all.org