välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Definitionen av en delad ring kommutator

Postad av : Annika Hultén

En delad ring kommutator är en enhet som finns i en motor som vänder riktningen av elektrisk ström varje halvt varv i armaturen. Detta gör armaturen att snurra konsekvent i samma riktning

Motors

Enkel elmotorer arbeta med något som kallas katapulten, eller motor, effekt. En tråd är lindad runt ett centralt block, kallas en armatur, som roterar runt en axel genom centrum. Elektrisk ström som går i motsatt riktning via ledningar på båda sidor av armaturen, vilket kan göra att rotera.

Funktion

den delade ringen kommutator håller armaturen roterar i en riktning genom att byta riktning på nuvarande varje halvt varv . Detta bidrar tur elektrisk energi till kinetisk (roterande) energi för att driva enheter som klockor, borrar makt, vattenpumpar och till och med industrirobotar.

Sammansättning

den delade ringen kommutator är gjord av två bitar av koppar som inte vidrör varandra. Man sitter på vardera sidan av spindeln går genom armaturen. En bit av kol placeras mot koppar att föra el till armaturen. När armaturen snurrar, kolborstarna mot koppar bitar. Detta håller armaturen snurrar i samma riktning.

    Previous:nothing
    Next:statistisk faktoranalys
    
    Copyright © 2011 give2all.org