välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur beräknar man värme i elektriska kretsar

Postad av : P-O Lennartsson

När el rör sig genom ett element i en krets med noll motstånd-förmåga att begränsa strömmen-en del av den elektriska strömmen värmer upp objektet och försvinner. Metallen spole inuti en hårtork värmer upp på detta sätt, så att varm luft blåses ut av apparaten. Power har enheter energi per tidsenhet uttryckt i watt eller joule per sekund av forskare, ingenjörer och elektriker. Antalet watt som bidrar till att värmeförlusten i en krets beror på spänningsfallet över logotypen och dess motstånd.

Du behöver:
digital multimeter
. Miniräknare.
Stoppur.


1.
Slå på multimetern slå sedan på ratten till ohm inställningen att mäta motståndet. Ofta är detta som utsetts av den grekiska bokstaven omega.
2.
Anslut multimetern två leder till motsatta sidor av enheten kretselement under utredning. Notera motståndet i ohm som visas på skärmen. Till exempel säger motståndet är 5,0 ohm. Koppla multimetern.
3.
Vrid ratten på Mät DC volt. Vanligtvis DC-spänning är märkt på urtavlan med stort "V" med raka linjer ovanför. Placera de två multimeter sonder på motsatta sidor av kretselement och ta en mätning. För illustration, säger mätningen är 2,0 volt.
4.
Dela kvadraten på spänningen genom motståndet för att få den kraft som upptas i joule per sekund. Fortsätter det exempel du har 2,0 kvadrat delat med 5,0, vilket motsvarar 0,8 joule per sekund.
5.
Registrera tiden att enheten är på några sekunder med ett stoppur. Till exempel, säga att du får 70,0 sekunder.
6.
Multiplicerar effekten av tid för att få den energi avledas så värme i joule. Slutföra exempel leder till 0,8 joule per sekund gånger 70,0 sekunder, vilket motsvarar 56 joule av avleds värme.

    
    Copyright © 2011 give2all.org