välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur dela vatten och vätgas

Postad av : Valon Istrefi

Vatten är en molekyl skrivs som H2O. Detta innebär att en vattenmolekyl innehåller en väteatom och två atomer syre. Genom en ganska enkel process som kallas elektrolys, kan du dela vattenmolekyler och producera vätgas. Detta är ett vanligt experiment som utförs i många betygssteg skolklasser. Elektrolytisk väg, eller plätering något med en metall upplöst i vatten, resultat av denna process

Du behöver:
Två blyertspennor
. Bit kartong.
Nio-volts batteri.
Elektrisk tråd.
Salt.
Dricksglas.
Varmt vatten.


1.
Vässa både av blyertspennor i båda ändarna. De pennor kommer att fungera som elektroder. Fyll glaset 2 /3 full av ljummet vatten. Lös en matsked salt i vattnet. När salt tillsätts, låt glaset sitta i fem till 10 minuter för att kontrollera att allt är löst. Saltet hjälper el vatten beteende.
2.
Klipp bit kartong så att du kan lägga den över toppen av glas utan att det välter eller faller ner i vattnet. Ta din elektrisk tråd och skär den i två bitar. Du kan ersätta gem för elektrisk tråd, använd ett gem varje längd tråd. Fäst ena änden av en kabeln till den positiva utgången av de nio-volts batteri. Lämna den motsatta änden av den tråd fri och ställ den åt sidan. Ta din andra tråd, fäster den ena änden av den till den negativa sidan av de nio-volts batteri. Ledningarna kommer att fungera som ledare, att skjuta el i batteriet genom elektroderna och så småningom genom vattnet.
3.
fast den fria änden av den positiva ledningen till en ledande spets i en av pennor. Fäst den fria änden av den negativa kabeln till en ledande spets i den andra penna. Nu både pennor borde ha ett försprång spets med en bifogad tråd och en ledande spets i den andra änden som inte har något fast. Skjut inte trådbundna tips av blyertspennor genom kartong om en tum ifrån varandra. Tryck dem genom tills kartong innehar dem med ena änden i vattnet. Nu leder i din pennor agerar som negativa och positiva elektroder, vilket gör elektricitet att passera mellan dem. Varje gång du passerar el genom vatten mellan elektroderna såsom de negativa och positiva ändar av ett batteri, dela du vattnet i sina två komponenter:. Syre och väte
4
Titta på bubblor samlas. på varje spets översvämmade pennor. Pennan fäst den negativa änden av batteriet, kallad katod, kommer att samla in vätgas i små bubblor runt bly spetsen. Anoden, eller penna fäst vid positiva änden av batteriet, kommer att samla in små bubblor av klorgas. Syret kvar från uppdelningen vattenmolekylerna kombineras med salt molekyler och bildar hydroxyl. Resultatet för gasen på den positiva spets penna är klor från klorid i saltet medan syre kvar i vätskan.

Tips och varningar


  • Blyerts kan ersättas av något metall som leder ström. Grafitelektroder kan köpas på järnhandeln eller hittats inuti batterierna.
  • Om kablarna inte vidrör metallen på både pennor och batteriet kommer el inte passerar igenom dem.
    Previous:nothing
    Next:plastbeläggning verktyg
    
    Copyright © 2011 give2all.org