välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur du använder remskivor & redskap

Postad av : Stefan Svensson

Remskivor och kugghjul är enkla maskiner som överför roterande rörelse. De är ofta används för lindning rep, flytta tung utrustning, och i allmänhet minska arbetet ett jobb kräver. Eftersom dessa enheter är staplade i ett system deras kraft effekter förening. Den "förare" redskap eller trissan är den som utövar arbetet. Den "driven" redskap eller trissan är den som rör sig som svar på föraren. Användningen av remskivor och kugghjul kan öka effektiviteten och minska arbetsbördan för både maskin och operatör.

Du behöver:
Gears
. Remskivor.
Band för remskivor.
Trehjuliga (tillval).
Drill.
Skruvarna.

Block


1.
Anslut två remskiva fyra hjulen via en remskiva bälte eller rep. Ställ dem tillräckligt långt isär så den bälte eller rep är spända mellan dem.
2.
Fäst små remskivan, med hjälp av en borrmaskin, en motor systemet så att när motorn är på det snurrar remskivan. Fäst den stora remskivan till ett rep vinsch. Slå på motorn. Den lilla föraren remskiva kommer att vända de större trissa, som sedan drar repet vinscha upp och ner.
3.
Anslut den större ledaren för att en annan maskin som fungerar på hjul rörelse som en filmprojektor, kran eller hiss.
4.
För en en-trissa system montera trissan på en kran eller förhöjt kvarstad. Kör ett rep eller bälte genom trumman. Knyt den andra änden av repet att vad som behöver hämtas.
5.
Dra den fria änden av repet. Dra linan genom en trissa låter dig välja objekt från marken genom att dra ner istället för att lyfta upp.

Gears


1.
Anslut två kugghjul ihop så att kuggarna är engagerade, men inte så hårt som för att hindra en vätska rotation. Montera en kugghjulet till motor eller handtag. Detta är föraren hjulet. Montera andra redskap till ett stift som gör det snurra på plats.
2.
Anslut drivhjulet till en del av en maskin som fungerar i en cirkulär rörelse, liksom titta redskap, borra bitar eller motorn på en bil. Förflyttning av föraren växel flyttar drivna redskap som driver maskinen den är ansluten till.
3.
Slå på motorn för att flytta redskap och makt maskinen. Ansluta flera växlar att generera mer rörelse och mindre arbete.

Tips och varningar


  • Vikten av objektet som flyttas eller lyfts måste beräknas. Styrkan i bältet förbinder remskivor, diametern på remskivan hjul själva, och skillnaden i diameter mellan remskivorna och kraften i motorn kopplas till föraren trissa alla faktor i hur mycket vikt kan plockas upp eller flyttas med en trissa eller redskap.
  • Generellt skillnaden i diametrar för två växlar eller remskivor kopplade till varandra är att man är halva diametern på de andra, men detta kan variera kraftigt.
    Previous:nothing
    Next:förbättrade sorter av sorghum
    
    Copyright © 2011 give2all.org