välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur förlusten av en art påverkar ekosystemens stabilitet?

Postad av : Stefan Svensson

En art förlust i ett ekosystem kan ha en negativ inverkan på den biologiska mångfalden i alla ekosystem, konstaterar National Science Foundation. När arter försvinner, är ett ekosystem stabilitet påverkas

Betydelse

Rainforest Conservation Fund förklarar att den biologiska mångfalden är en faktor som ger stabilitet till ett ekosystem. När ett ekosystem upprätthåller en mångfald av arter, kan det bidra till att minska effekterna av saker som klimatförändringar och vattenföroreningar.

Funktioner

Ett exempel på ett ekosystem som lider av en förlust av biologisk mångfald är havets ekosystem. Det förutspås att år 2050, alla arter av vilda skaldjur som håller på att fiskas skulle kunna vara "kollapsade", vilket definieras som 90 procent utfiskade. Om dessa arter, såsom tonfisk, kollaps, skulle det påverka inte bara människor, utan även andra arter havet som är beroende av tonfisk som en näringskälla.

Förebyggande /Lösning

Rainforest Conservation Fund föreslår flera sätt att stoppa förlusten av biologisk mångfald och den påverkan på ekosystemens stabilitet. Bland dem finns återställa livsmiljöer som loggning områden och övergivna gårdar, och identifiera så kallade "biologiska mångfalden hotspots" där arterna är hotade för att fokusera ansträngningarna att bevara dessa områden.

    Previous:nothing
    Next:nitrocellulosa säkerhet
    
    Copyright © 2011 give2all.org