välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur hittar jag en felmarginal när urvalsstorleken är mindre än 30?

Postad av : P-O Lennartsson

Felmarginalen uppskattningar riktigheten av en uppskattning som härrör från ett prov. Ju större urvalet, desto mer exakt uppskattning, men när urvalsstorleken är liten, fungerar standardformler inte bra

Du behöver:. .
Skrivare
Kartong, 8.
5 av 11 inches.
Sax.
Härskare.
Penna.
Marker, svart.

standardformeln

standardformel för felmarginal på en binomial andel (PQ /n) ^ 0,5, där p är andelen av provet säger en sak, q=1-p, och n är urvalsstorleken. Så, om vi hade ett urval på 10 personer, och 1 av dem hade en sjukdom, då p=0,1, q=0,9, n=10 och felmarginalen är 0,09.

Simulering

En alternativ metod är att simulera data. Du kan använda ett statistiskt program som SAS eller R för att simulera en stor population med samma andel som i ditt prov, och sedan upprepade gånger ta prov från den. Då kan du hitta felmarginalen från provtagning.

En alternativ formel

Agresti och Coull föreslå ett enkelt alternativ formel som de visar sig vara mer noggrann när n är litet. Lägg bara till två framgångar och två fel (det vill säga två personer i varje grupp) till det ursprungliga provet. Så i vårt exempel, i stället för p=1 /10 och q=9 /10 Vi skulle använda p=3 /14 och q=11/14. Uppskattningen av hur stor andel i befolkningen är nu 0,21 och felmarginalen är nu 0,11.

    Previous:nothing
    Next:hur man enkelt räkna SCFM
    
    Copyright © 2011 give2all.org