välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Växter som används för att skapa etanol

Postad av : P-O Lennartsson

Du behöver:
stjärnskruvmejsel
. Liten plastbehållare.
Liten skruvmejsel.
Tre-volts ersättningsbatteri.

Etanol är i grunden en form av säd alkohol. Vanligtvis blandas med bensin, kan etanol öka bränsleeffektiviteten i motorfordon, även om det inte självt är ett bränsle. Den vanligaste blandningen är 10% etanol och 90% bensin, som kan användas av alla fordon. Högre etanol blandar inte finns, med upp till 85% etanol, men högre procentsatser får endast användas av flex-fuel-bilar med specialiserade motorer. Läs vidare för att lära sig mer om vilka typer av växter som används för att göra etanol, och hur etanolen produceras.

Grödor

I Amerika är majs den gröda som används mest i tillverkningen av etanol. Det kan också göras från sorghum, vete, ris, potatis, sockerrör och andra stärkelserika grönsaker. Aktuell forskning skulle kunna lägga till fler grödor, och fler delar av närvarande används grödor, till denna lista.

Produktion

Den vanligaste metoden för att framställa etanol börjar med slipning upp källan grödan, såsom majs, till ett fint pulver . Efter tillsats av vatten, är blandningen värms innan man inför ett speciellt enzym som omvandlar den till socker. Efteråt jäser jäst blandningen till en alkohol. Vid denna punkt kan bensin läggas tills önskad förhållandet är nådd.

Distribution

I USA är etanol vanligare i mellanvästern, där mycket av landets majs odlas, liksom länder som New York och Kalifornien. Med den ökande förekomsten av flex-fuel-bilar som kan köras på vanlig bensin samt blandningar etanol upp till 85%, stiger tillgången till högre etanol också.

    Previous:nothing
    Next:hur man identifierar olika ädelmetaller
    
    Copyright © 2011 give2all.org