välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Varför är en vindflöjeln viktigt?

Postad av : Ulf Friberg

Som Bob Dylan sa, "Du behöver inte en meterolog att veta från vilket håll vinden blåser. " En vindgivaren dock kommer väl till hands. En vindgivaren består av en paddel i slutet av en arm som roterar med vinden runt en vertikal axel

Riktning

vindkopparna hjälpa människor att snabbt mäta vindriktningen. Bönder, fiskare, eller någon annan som har ett praktiskt intresse i vinden väder användning lameller för en snabb referens.

anemometrar

En vindflöjeln kan ha en vindmätare, en mätare som mäter vindhastighet. Vindmätaren måste monteras med vane att se vindmätaren ständigt ansikten rakt mot vinden. Meteorologer, piloter och flygledare, forskare och sportentusiaster som PARASEGLA, hoppa fallskärm eller hänga glida förlita sig på information från anemometrar.

Pedagogiskt verktyg

Ett enkelt vindroder är en användbart verktyg för primär utbildare. Eleverna kan lära sig riktningar, matematik i samband med vindhastigheter och riktningar, principer för meteorologi och fysik som deras lärare använder sig av en vindflöjeln som ett pedagogiskt stöd.

Segelbåtar

En av de mer sofistikerade användningsområden för vindkopparna är för styrning segelbåtar. Vindflöjeln är inbyggt i en större styrmekanismen som fungerar som en tillfällig auto-pilot. Segelbåtar måste hålla en viss relation till vinden, och en vindflöjeln berättar styranordningen när och hur att rätta till.

    Previous:nothing
    Next:Felsökning en T1 larm
    
    Copyright © 2011 give2all.org