välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vilka är effekterna av körning terrängfordon i öknen ekosystem?

Postad av : Jeanette Morales

Terränggående fordon (ATV) är tre-eller fyrhjuliga motorcykel-liknande fordon som är avsedda för off road bruk och är oftast inte Street Legal. Grund av sin låga tyngdpunkt och lågtrycksdäck, de är stabila i låga hastigheter. Entusiaster vill rida dem över öknen terräng, men djup slitbana av däck, bra för stabiliteten i steniga platser, kan orsaka skador på miljön.

Komprimering av Soil

ATV komprimera marken på grund av sin vikt. Detta ändrar markens förmåga att binda vatten. Packning av marken kan ändra erosion mönster och skapa permanenta hjulspåren, öka flödet av vatten från områden, och med det flödet av näringsämnen och mineraler. Denna extra erosion lägger även sediment till vattendrag, vilket ökar temperaturen på vattnet och förändrar vattenkvaliteten till det sämre.

Skador på vegetationen

Vikten av ATV krossar inhemska växter och deras rotsystem. I vissa områden av ATV användning har vissa inhemska arter blivit nästan utrotade. Enligt mest vatten, ökenområden i Kalifornien visar en drastisk minskning av anläggningar i områden med hög ATV användning, särskilt för inhemska växter. Sanddynen ekosystemen är särskilt sårbara, och kan inte återställa en gång ATV har fördrivits sand och förstörde dyn växter.

Effekten av buller på Desert Djur

Terränghjulingar skapa en onaturlig nivå av buller som kan vara störande för djur infödda till öken. Kraftigt buller kan orsaka djuren att förändra mat-och parning mönster. Desert sköldpaddor och ödlor både visa negativa reaktioner på buller, på väg bort från sina traditionella livsmiljö för att undvika det. Ibland ödlor använder stigar som skapats av ATV för sina egna resor, och hamna i fara att bli påkörda. Platt-tailed behornad ödlor i öknen flytta mer långsamt efter att bli störd av ATV, som också sätter dem i riskzonen.

Invasion av främmande växter

Terränghjulingar ofta bära frön av främmande växter och ogräs i trampa på deras däck, ogräs som kan slå rot i områden av ATV orsakade erosion, ibland trycka ut inhemska arter av växter. Enligt Inrikesdepartementet, Fyrhjulingar är den huvudsakliga orsaken till spridningen av skadliga växter i västra öknar.

mark-och vattenförorening

sediment skapad av ATV som hamnar i åar hotar djur som lever i vattnet. I öknar, stör markföroreningar de lavar och andra organismer som lever på ytan av jorden, destabiliserande det känsliga ekosystemet. Markförorening förgiftar också växter, bromsa fotosyntes.

Arkeologiska Skador

Många öknar är områden av arkeologiska expeditioner, som kan skadas svårt av ATV. Enligt Kalifornien Institutionen för Parks hade Red Rock Canyon State Park 36 arkeologiska fyndplatser lider skada på grund av förlust av jord, skador på geologiska och förstörelse av arkeologiska artefakter.

    Previous:nothing
    Next:hur du importerar älg horn från Kanada
    
    Copyright © 2011 give2all.org