välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

boreala ekosystem

Postad av : Jonathan Nyberg

Världen består av olika ekosystem som är fristående och erbjuder mycket speciella miljön situationer där vilda djur kan blomstra. Den boreala ekosystem är i de nordliga regionerna och kännetecknas av barrskog

Identification

boreala ekosystem, även känd som boreala skogar, är en av tre globala skogstyper och ligger inom taiga regioner, som är fuktiga skogsområden som börjar strax söder om tundran, eller trädlösa arktiska slätter. De har extremt kalla klimat och förekommer i subarktiska områden på norra halvklotet. Trots iskalla temperaturer, som kan genomsnitt mellan -30 ° C och 19 C, vegetation och djurliv är närvarande.

Funktioner

Ett antal träd finns i hela den boreala skogar. En närmare titt på den kanadensiska boreala ekosystem visar att vanliga arter gran, gran, Tamarack, asp och björk. Dessa finns också i ekosystemen i Sibirien och Skandinavien. Djur som befolkar boreala ekosystem omfattar älg, bison, varg, björn, ekorrar, bävrar och rådjur.

Hot och bevarande

Det största hotet mot boreala ekosystem sker i Kanadas boreala skogen, som är en av de största urskogar i världen. Ohållbar avverkning praxis är de största hot mot ekosystemet. Den kanadensiska boreala skogen avtal har införts för att stoppa loggning i 28 miljoner hektar av skogen i ett försök att bevara den.

    Previous:nothing
    Next:Definitionen av en delad ring kommutator
    
    Copyright © 2011 give2all.org