välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

de instrument som används i mikrobiologi lab och industri

Postad av : Jeanette Morales

Mikrobiologi är vetenskapens område ägnas åt studier och förståelse av mikroorganismer. Mikroorganismer är encelliga organismer, eller organismer som består av kluster av celler. Mikrobiologer använder ett brett spektrum av utrustning för att studera dessa små livsformer. I laboratoriet, mikrobiologer försöka isolera, växa och studera mikroorganismer att förstå deras smink och beteende. Inom industrin är målet ofta att växa sig stora mängder nyttiga organismer att utvinna kemikalier de tillverkar.

Provtagning

En viktig del i mikrobiologi är samling av olika mikroorganismer från omgivningen så att de kan isoleras och studerade. En mängd olika verktyg används för denna process, många av dem ganska enkelt. Kompresser, liknande de bomullspinnar finns i de flesta apotek, används för att pinnen områden som misstänks bära önskade prover. Sprutorna används i situationer där exemplaret lever ett flytande medium, inklusive kroppsvätskor från andra organismer. När en modell har getts in via en bomullstops eller spruta, är det oftast deponeras i en disponibel plastbehållare med en skruv-eller snap-on lock för transport och förvaring.

Miljö och tillväxt

När ett prov har samlas in, måste den förvaras i en miljö som ska bidra till att dess överlevnad att underlätta fortsatta studier. Vissa mikroorganismer trivs i en liknande miljö med våra, men andra har mer högt ställda krav. Många bakterier frodas i syrefria eller "anaerob" miljöer. Mikrobiologer använda vakuumpumpar eller gas-Paks att producera anaeroba miljöer för att hålla sådana organismer vid liv. Vakuumpumpar ta bort luft ur en behållare, varefter det kan ersättas av gaser mer gynnsam för tillväxten av provet. Gas-Paks är små paket av kemikalier som, i kombination med vatten, vätgas och koldioxid. Vätgasen kombinerar med något syre för att producera vatten och därmed ta bort den från behållaren atmosfär.



Det är svårt att studera ett litet antal av en viss mikroorganism, så mikrobiologer måste få dem att växa och föröka sig. Ofta innebär detta att placera provet på ett odlingsmedium, eller material som mikroorganismen kan mätta. Det är också viktigt att hålla rätt luftfuktighet, lufttryck och temperatur för att få maximal avkastning. För detta ändamål kallade anordningar "kuvöser" används.

Observation

Prover har liten bra till mikrobiologen om de inte kan observeras. För detta ändamål forskare kan använda någon av en mängd olika mikroskop. Den första stora kategorin av mikroskop är optiska mikroskop, som använder synligt ljus för att visa ämnet. Den andra typen som ofta används är den svepelektronmikroskop, som använder en elektronstråle för att skanna och tillbaka över målet och ger en bild mycket finare och mer detaljerad än någon möjligt med ett optiskt mikroskop.

    
    Copyright © 2011 give2all.org