välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

egenskaper dö stål

Postad av : Magnus Ekblad

Die stål är en särskild typ av höghållfast stål som produceras i första hand för verktyg och maskindelar. Det kallas dö stål eller verktygsstål, eftersom det bildas en hel del med en form och sedan härdade. Dessa dör stål används för vanliga verktyg som skruvmejslar och skiftnycklar, och maskindelar som gäller mönster eller fördjupningar på andra material (vilket kräver ett varaktigt metall för stämpel).

Hög kolhalt

Die stål är gjorda med hög kolhalt, vanligtvis från 0. 5 procent till 0,8 procent. Detta kanske inte verkar som mycket kol, men elementet verk inom hela stål-och ändrar dess strukturella egenskaper helt. Som ett resultat blir hög kolhalt styvare och dess molekyler blir mer som när de svalnat.

Styrka

När kolhalten i stål dö gör det starkt, är dö stål också härdade efter att de har bildats. Stålet är utsatt för faktorer som kyla den samtidigt orsakar dess partiklar för att bilda en långvarig obligation med alla i närheten partiklar, göra strukturen starkare som helhet. Vissa stål är härdade i olja, medan andra är luft eller vatten härdad.

Hållbarhet

Att dö stål ännu hårdare och mer hållbart, tillverkare lägger ofta Ytterligare element som krom, volfram, vanadin, mangan och molybden. Dessa inslag hjälpa dö stål för att motstå slitage på lång sikt, vilket gör det ännu mer perfekt för primär maskindelar och verktyg.

Inflexibilitet

tillägg av kol och stärka element gör dö stål mycket låg flexibilitet. Detta innebär att det inte reagerar på höga temperaturer långt efter det först har behandlats, och som inte kan smältas ner och reformerat sitt sätt rent stål legeringar kan. Die stål, liksom andra kolstål, är mer benägna att spricka och dela stora påfrestningar i stället för böjning.

    Previous:nothing
    Next:tecken att utnyttja lönnsocker träd
    
    Copyright © 2011 give2all.org