välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

historia navigationsutrustning

Postad av : Ulf Friberg

De tidigaste sjöfolk navigeras med stjärnorna. Handel och handel var de drivande krafterna bakom utvecklingen av den första navigeringsverktyg, som var ganska enkel och inte särskilt exakt. Tjugonde århundradets teknik möjliggjort utvecklingen av mer avancerad utrustning

Compass

Den magnetiska kompassen var den tidigaste navigation verktyg, som används av de kinesiska eftersom det åttonde århundradet. Det var i allmänt bruk av de 11-talet, vilket gör att sjömännen att styra fartyg i s valda kursen genom att ta lager av synliga landmärken. Den mer exakta gyroskopiska kompassen uppfanns 1907.

Sextant

seglare har använt sextanter för navigation sedan 1757. Den här enheten använder två speglar, monterade på rörliga armar. En spegel är fast på horisonten och den andra på solen. Genom att mäta vinkeln mellan de två, kan navigatorer använda sjökort för att beräkna latitud och longitud.

Radio Navigation Systems

Fartyg och flygplan använder radar, i drift sedan 1930-talet. Den långväga Navigering (LORAN) system, som uppfanns under andra världskriget, användes i första hand av U. S. fartyg. Den mätte tiden det tar för radiovågor att resa mellan ett fartyg och olika radiostationer.

GPS

Global Positioning System är den mest moderna och exakta navigationsverktyg. Först aktiveras i 1973, består det av 24 satelliter placerade runt jorden. GPS fungerar genom att beräkna tidsskillnaden mellan radiosignaler från olika satelliter.

    Previous:nothing
    Next:värmeledningsförmåga mätteknik
    
    Copyright © 2011 give2all.org