välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hologram-teknik för skapande

Postad av : Jeanette Morales

Ett hologram är en fotografisk representation av ett objekt med interferensmönstret skapas av två laserstrålar. Detta interferensmönster fångas på högkvalitativ fotografisk film som lagrar den information som bärs av lasrar. När filmen belyses ordentligt, projekt det en tredimensionell representation av objektet fångas på film. De tre vanligaste metoderna för holografi är transmission, reflektion och regnbåge.

Transmission Hologram

Transmission hologram bildas med hjälp av två strålar: Object Beam, eller OB och referensstrålen, eller RB. OB reflekteras från föremålet och bär information om sin form till filmen. RB avspeglas direkt till filmen. Mönstret skapas av två strålar fångas på samma sida av filmen utvecklas och. Bilden återges genom att styra RB på den framkallade filmen i samma vinkel som tidigare. En kopia av objektet att skapas på den resulterande bilden som verkar vara tredimensionella.

Reflektion Hologram

Reflektion hologram registreras på samma sätt som överföring hologram med en viktig skillnad: RB avspeglas till motsatt sida av filmen. Detta kräver en mer komplicerad installation och en längre exponeringstid. De interferensmönster som bildas av två balkar som reser i motsatt riktning återspeglar en liten skara av våglängden för synligt ljus. Att återge bilden, vitt ljus, inklusive lampor eller solljus, skall tillämpas på filmen. Filmen filtrerar bort vissa våglängder och innehåller rätt ljus för att återge bilden.

Rainbow Hologram

Rainbow hologram skilja de olika våglängder av synligt ljus och förströ dem i olika riktningar. Detta resulterar i den bild som visas i en annan färg beroende på betraktningsvinkel. Bilden tas på samma sätt som överföring hologram, förutom att OB och RB har fokuserats med cylindriska linser, som DIFFRAKTERA ljuset på ett sätt som organiserar de våglängder vertikalt. När hologrammet återges med vitt ljus, visas bilden i en färg åt gången beroende på betraktningsvinkel.

    
    Copyright © 2011 give2all.org