välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur diagram vatten densitet

Postad av : Camilla Näslund

Vatten är en riklig kemisk förening som är viktigt för upprätthållandet av mest kända organismer. Inom kemi och fysik Labs, vatten används ofta som utgångspunkt för att hjälpa noggrant mäta tätheten av många fasta ämnen. California State University vid Stanislaus ger en enkel ekvation för att bestämma tätheten av alla ämnen, inklusive vatten: d=m /v, där D står för densitet, m för massa och v för volym. Formeln är en grundläggande ekvation i fysik och kemi. Kartläggning vattnets densitet vid olika temperaturer ökar exaktheten i senare mätningar som använder vatten som baslinje.

Du behöver:
Avjoniserat vatten
. 100-millimeters mätglas.
Penna.
Papper.
200-millimeters bägare.
Metric skala.
Termometer.


1.
Häll ca 50 ml avjoniserat vatten i ett 100-ml mätglas. Det är viktigt att använda avjoniserat vatten för att förhindra kvarvarande laddningar av partiklar inom vatten från störande med noggranna mätningar.
2.
Skriv ned volymen av vattnet hälls i mätglas med en penna och papper. Använda pennor rekommenderas när du skriver lab data för att undvika oavsiktlig radering av viktiga data.
3.
Placera 200-ml bägare på metriska skalan, och skriva ner massa bägaren i gram. Vatten är svårt att väga på en skala, så det är placerad i en bägare av känd vikt att härleda vattnets massa.
4.
Häll av vattnet från den graderade cylindern i bägaren, och placera den fyllda bägaren på metriska skalan. Notera den totala massan visas och subtrahera massan av den tomma bägaren från massan av fyllda bägaren att fastställa den totala massan av vattnet.
5.
Ta temperaturen på vattnet med hjälp av en termometer, och spela in denna temperatur på papperet. Densitet ett ämne varierar med temperaturen, så det är viktigt att veta temperaturen på vattnet när klura dess densitet.
6.
Dela värdet för massan av vattnet genom volym mätning. Det resulterande talet är vattnets densitet vid den uppmätta temperaturen. Skriv ner densiteten och den uppmätta temperaturen tillsammans, och notera att detta var ett resultat från experiment 1, så att skilja detta kartlagts täthet värde från några värden som tagits under ytterligare förfaranden.

tips och varningar


  • åtgärd 1 tom 7 kan upprepas så många gånger önskat att minska chanserna att någon förfarandet stördes av slumpmässiga fel.
  • vattnet i bägaren manuellt kan anpassas till varje temperatur mellan frysning och kokning av antingen värma vatten på en värmeplatta eller kyla det i en frys.
  • steg 2-6 kan upprepas med jämna mellanrum att få volym och massa för olika temperaturer. Detta kommer att hjälpa i byggandet av en mer detaljerad vatten densitet diagram.
  • Dubbelkolla alla beräkningar för att säkerställa att det inte fanns några matematik eller skrivfel väsentligt påverkar resultaten. Vattnets densitet bör normalt vara mellan 0,995 och 0,999 för temperaturer mellan vattnets frys-och kokpunkter.
    
    Copyright © 2011 give2all.org