välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur du gör din egen Science Lab

Postad av : Camilla Näslund

För seriös vetenskap nördar, kan ha en hemma-lab vara en dröm. Skapa ett utrymme för experimenterande är enklare än du kanske tror. Med lite framförhållning och ett öga för säkerheten, kan en amatör Science Lab skapas i ett ledigt rum, kasta en bakgård, eller ens i garaget. Ta hänsyn till typen av vetenskap du kommer att utforska innan du ställer in utrymme. En biologi entusiast, till exempel, kommer att behöva en helt annan sorts labb än en galen kemist

Du behöver:.
Lämplig arbetsplats.
Säkerhetsutrustning (brandsläckare, glasögon, etc.
).
Lab-utrustning (se steg 3 för förslag).
Bärbara datorer eller dator.


1.
Hitta en bra plats för din nya lab. Du kommer att ha en väl upplyst plats med god ventilation. Beroende på vilken typ av experiment du kommer att göra, med eluttag i närheten kan också vara en nödvändighet. Kontrollera att du har tillräckligt utrymme att utföra ditt experiment på ett säkert sätt. Betrakta de ämnen som du kommer att använda innan man inrättar ett laboratorium under en matta på golvet. Att ha en labb nära utrymmen som används för matlagning eller äter rekommenderas inte. Om du har husdjur eller små barn, blir säkerheten för ditt utrymme desto viktigare.
2.
Trygga tillfredsställande utrymme för din utrustning. Den typ av lagringsutrymme du behöver kommer att vara starkt beroende av kemikalier och föreningar som du använder. Till exempel, om du kommer att använda brandfarliga kemikalier, måste du lagra dem på en sval plats borta från eluttagen. Vissa kemikalier eller organiska ämnen kan vara känsliga för värme och ljus. Dessutom kommer allt material måste förvaras i lufttät, kemikalieresistent behållare. Detta kommer inte bara förhindra att människor exponeras för farliga kemikalier, men kommer också att hålla ditt lager blir kontaminerad.
3.
Köp din utrustning. Grundläggande labbutrustning inkluderar, men är inte begränsat till: skyddsglasögon, brandsläckare, handskar, petriskålar, kannor och bägare, alkohol brännare, pipetter, trattar, termometer, tänger, och skedar kemisk. De flesta städer kommer att ha en butik labb utrustning, särskilt om det finns ett universitet i närheten. Om det inte finns en sådan butik där du bor, finns det många partihandel leverantörer av utrustning på nätet.
4.
Inrätta ett bra register. En bra forskare håller klart, organiserade anteckningar av sina förfaranden och resultat. Använd etiketter och färgade pennor för att datera prover. Skapa en detaljerad dagbok, antingen för hand eller med datorn.

Tips och varningar


  • Vissa kemikalier kan medföra allvarliga hälsorisker. Se till att du är bekant med rätt metoder vetenskap säkerhet.
    Previous:nothing
    Next:vad är kosten av sångfåglar?
    
    Copyright © 2011 give2all.org