välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör Zener kort

Postad av : Jan-Olof Stoor

För människor som verkligen vill urskilja deras psykiska förmåga, gissar på en vanlig kortlek är inte riktigt tillräckligt. Det fastställdes i början av 1930-talet av Karl Zener och JB Rhine att det bästa systemet för provning ESP är genom en uppsättning av fem helt skilda symboler bereds till en kortlek som kallas Zener kort. Symbolerna är gjorda för att grundformer som gör det lätt att känna igen oavsett hur testpersonen får beskriva dem: en tom cirkel, ett plustecken, tre vågiga parallella linjer, en grop kvadrat och en ihålig 5-uddiga stjärnan. Eftersom varje däck har endast 25 kort med fem av varje symbol, kommer du inte spendera några hjärnkapacitet att göra dem --- du kan spara allt för när du sätter dem att använda

Du behöver:.
skrivare.
Kartong, 8.
5 av 11 inches.
Sax.
Härskare.
Penna.
Marker, svart.

Hur man skriver ut Zener kort


1.
Hitta en utskrivbar Zener kort mönster. Två platser är upptagna i resurserna nedan, eller du kan söka på nätet.
2.
Skriv mönstret på tjockt papper. Skriv ut så många sidor som behövs för att få en komplett däck, 25 kort med fem av varje mönster. Tjockt papper är nödvändigt eftersom tunnare papper kan orsaka korten vara alltför tydliga.
3.
Klipp ut korten, med omsorg till att varje kort enhetlig, och blanda i en kortlek.

Hur gör Zener kort för hand


1.
Använd linjalen och penna för att dela en bit papper i ett rutmönster där 1,5 av 1,5-tums torg. Varje rad bör vara fem rutor över med någon centimeter av överblivna papper.
2.
rita cirkeln symbolen med en svart markering på varje kvadrat i första raden. Försök att hålla symboler så enhetlig som möjligt. Ett sätt att göra detta är att spåra runt kanten av en penny.
3.
Rita ett plustecken i varje kvadrat i andra raden, återigen hålla dem så enhetliga som möjligt.

4.
Rita tre lodräta, vågiga linjer i varje kvadrat i 3: e raden. För att hålla dem enhetliga, kan du klippa i kanten av en skrot bit papper i vågor och spåra det tre gånger på varje ruta.
5.
Rita en kvadrat i varje ruta i 4: e raden. Återigen, kan du göra en mall kartongpapper av gamla skrotade saker och spåra utanför kanten.
6.
Rita en stjärna i varje ruta i 5: e raden. Använd en mall styvt papper om så önskas.
7.
Klipp ut korten, med omsorg till att varje kort enhetlig, och blanda i en kortlek.

    Previous:nothing
    Next:hur man läser ett oscilloskop
    
    Copyright © 2011 give2all.org