välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man hittar många stigar i Pascal’s tal

Postad av : Magnus Ekblad

Pascals triangel är en matematisk fördelning av stigar cascading genom en stegvis triangel med siffror. Föreställ dig ett rack med pool bollar som bildar en tät triangel. Ingen av kulorna sitter direkt under den tidigare linjen är bollar, utan de är förskjutna. I Pascals triangel, var och en av dessa bollar representerar ett antal, och var och en av dessa siffror utgör det totala antalet banor man kunde dra för att nå det antal position, som trafikerar endast genom numrerade positioner och utan säkerhetskopiera

Du behöver:.
Lämplig arbetsområdet.
Säkerhetsutrustning (brandsläckare, glasögon, etc.
).
Lab-utrustning (se steg 3 för förslag).
Bärbara datorer eller dator.


1.
Rita en pyramid av cirklar, precis som ett rack med pool bollar, dvs fyra cirklarna i botten, tre på nästa rad upp, sedan två och slutligen en cirkel på toppen. Rita en linje från varje cirkel till en ansluten krets under den. Som ett exempel, den översta cirkeln berör båda cirklarna på nästa rad. I slutändan kommer varje cirkel har en linje till en eller två andra kretsar bara avräknas under det, med undantag för den nedre kretsar, som inte har någon cirklar under dem.
2.
Skriv ett "en" i den översta cirkeln. För referens, är den översta raden ansåg "nolla" linje, följt av linjer "ett", "två" och "tre". Detta kompliceras ytterligare av den första ställning i varje rad som anses vara "noll"-läget och räkna ut därifrån, om det finns andra cirklar. För denna övning, att märkning är inte så viktigt, men om du vill gräva i den allvarliga matematiska sidan av Pascal's Triangle, måste du förstå det.
3.
Placera en "ett" i de två cirklar på nästa rad. Dessa siffror motsvarar summan av föregående cirklar, som är anslutna till det av en linje. Som ett exempel är de två cirklarna bara anslutas till den översta cirkeln, så summan är "ett". Nästa rad nedåt, dvs den med tre cirklar, kommer att läsa ett-två-ett, eftersom återigen utanför positioner endast ansluta till en "one", medan mittläge ansluter till två "sådana. " Likaså de fyra-Circle Line kommer att läsa en-tre-3-1
4
träningen fortsätter ytterligare några rader, så att de slutliga resultaten är:. .



en

1-1

ett-två-one

one-tre-tre -en

one-4-6-4-1

one-fem-tio-ten-5-1

1-6- fifteen-2015-6-1



Om du försökte individuellt räkna varje unik väg du kan ta till valfritt läge, med hjälp av linjer mellan siffrorna, skulle du räkna samma nummer som det du skrev ner.

    Previous:nothing
    Next:hur man kan jämföra storleken av en atom
    
    Copyright © 2011 give2all.org