välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man identifierar olika ädelmetaller

Postad av : Jeanette Morales

Ädelmetaller är kemiska grundämnen som anses sällsynta och högt ekonomiskt värde. Att identifiera olika ädla metaller är det viktigt att förstå kemiska egenskaper av metaller. Då kan du skilja ädelmetaller från andra material och bestämma metall sammansättningen av objektet. Många av de tester kräver mycket enkla material och metoder. Dessa viktiga tips kan användas vid inköp av artiklar från en auktion eller försäljning av kontorsfastighet

Du behöver:. .
Ädelmetaller
Magnet.
Ice.

Guld


1.
Tryck i guld pjäs med nageln om objektet misstänks av ren eller nästan rent guld. Denna hårdhet Testet visar om guldet är verklig. Äkta guld är mjukt, men det är många gånger gjorda smycken en legering att göra den mer hållbar. Vidare utredning skulle då vara skyldig.
2.
Titta på färgen på guld. Äkta guld har en gulaktig, vaxartad färg. Vänd nugget eller en bit från sida till sida. Färgen på äkta guld i en guldklimp ändras inte när den visas ur olika vinklar.
3.
Kör en magnet över guldmynt. Äkta guld är inte magnetisk, medan många andra metaller. Om det fastnar på magneten, då är det inte riktigt guld.

Silver


1.
Pass en magnet över objektet. Om det är attraherad av magneten, är objektet tillverkat av annan metall. Silver är inte magnetisk.
2.
Placera det i vatten och bestämma dess densitet med Arkimedes princip. Arkimedes princip anges att när ett objekt placeras i en vätska, är den starka kraft på objektet lika med vikten på vätskan som är flykt av objektet. Ett silver punkt kommer att vara minst tio gånger så tung som vatten.
3.
Placera det i is. Om blir sval snabbt det finns en god chans att det är rent silver, eftersom silver är en utmärkt ledare av värme och kyla.

Platinum


1.

Testa vikten av föremål, som platina är ett mycket tungt material. En platina punkt kommer mer än ett vitt guld eller silver objekt av liknande storlek.
2.
Om en vara är förmodligen platina, då det inte lockas till en magnet.
3.
Leta efter en kvalitet procent stämplat i ett smycke. Enligt Diamond Cutters International webbplats, bör alla platina som säljs i USA har en kvalitetsstämpel som visar andelen platina som används vid objektet.
4.
Undersök färg. Den bör ha en ha en vit färg, oavsett hur gammal posten är. Om objektet tycks ha en gul glans till det, då det är mer troligt mindre värdefullt ädelmetall vitt guld.

Tips och varningar


  • En professionell guldsmed kan hjälpa dig att identifiera en ädel metall om du fortfarande är osäker på dess äkthet.
    Previous:nothing
    Next:hur man beräknar kub storlek
    
    Copyright © 2011 give2all.org