välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man kan jämföra storleken av en atom

Postad av : Charlotte Wannberg

Atomer är en av de mest grundläggande byggstenar. Allt utom energi är gjord av materia, vilket innebär att allt i universum består av atomer. Men atomerna är mestadels tomrum. Diametern på en atomkärna-den protoner och neutroner i centrum-finns 10. 000 gånger mindre än den totala diameter atom. Detta utrymme innehåller elektroner som flyger runt kärnan, men är mest tom. Vi kan alltså jämföra den relativa avstånden inne i atomen och relativa storlek i atomen.

Du behöver:
Golf boll
. Basket.
Dime.


1.
Göra strukturen av en atom lättare att visualisera genom att visa hur liten kärna är att den totala storleken på atomen. Enligt Kanadas National Laboratory för partikelfysik, om golfboll representerar kärnan, skulle den första gruppen av elektroner vara en kilometer bort. Den andra gruppen skulle vara 4 kilometer bort, och så vidare.
2.
Jämför den totala storleken av en atom till storleken av makroskopiska objekt. Om vi utvidgat en atom till storleken av en basket, då dime skulle bli lika stor som hela vår planet, enligt U. S. Department of Energy.
3.
Använd andra exempel för att illustrera begreppet. Till exempel, om ett äpple utvidgas till att storleken på jorden, skulle dess enskilda atomer vara storleken på vanliga äpplen. Ett annat sätt att illustrera storleken på en atoms delar är att tänka sig att en atomkärna var storleken på vår sol, i så fall närmast elektron skulle vara bortom Mars

tips och varningar <. /h4>

  • rekvisita är inte nödvändiga, men de hjälper visualisering. Användning av gemensamma objekt som människor känner är bättre än att använda abstrakta landmärken som är svåra att föreställa sig.
    
    Copyright © 2011 give2all.org