välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man konstruerar ett psykologiskt test

Postad av : Camilla Näslund

Konstruera ett psykologiskt test som är giltig och pålitlig är en mycket engagerad process som kräver månader eller år att nå framgång. Gäller innebär att testet mäter det som det utger sig för att mäta, pålitligt sätt att den mäter något på ett sätt som är repeterbar

Du behöver:.
Ett urval av experter på området du vill testa
. Ett urval av ämnen till pilot testa testa på.
.
Ett urval av ämnen om vem som norm ditt test.
.


1.
Definiera domänen för ditt test. Var så specifik som möjligt, och inkludera befolkningen som det är tänkt att användas.
2.
Samla och skapa en pool av objekt. Dessa poster kan samlas in från instrument som redan finns, eller så kan de nya artiklar som utformats för just din domän.
3.
Validera poster. Föremålen ska lämpligt sätt täcka den domänen. Att fastställa detta, en panel av experter kan antingen undersökas och uppmanas att lägga till ytterligare poster, ta bort en del, föreslå förändringar och så vidare.
4.
Pilotstudie dina objekt. Testa objekt på en grupp människor som liknar din avsedda gruppen som möjligt. Be dem att notera eventuella förvirring som de har. Fråga dem om hur de har svarat på objekt.
5.
Validera och norm dina objekt. Efter granskning av pilottestet, skall punkterna valideras och normerat. Testet måste ges till ett prov som liknar din tilltänkta befolkningen. Objekt bör därefter kontrolleras för kvalitet (till exempel har varje människa reagerar på samma sätt?). Faktoranalys av resultaten kan vara användbara. Testresultat bör jämföras med resultaten från befintliga tester som mäter liknande egenskaper.

Norming handlar om att hitta proportioner besvara varje fråga i varje riktning, bland annat.

Tips och varningar


  • Det finns många undersökningar som redan finns. Det kanske inte är nödvändigt att skapa ett nytt test.
  • skapa ett test är väldigt engagerad. Detta är bara en skiss av stegen. För detta behövs ordentligt utbildning som du kan få genom att ta doktorandkurser i psykometri och provkonstruktion.
    Previous:nothing
    Next:lätt oljeutvinning
    
    Copyright © 2011 give2all.org