välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man sållar ammoniak från vatten

Postad av : Jonathan Nyberg

Ammoniak är en vanlig förorening i vattnet. I små mängder det är ofarligt för de flesta liv, men i stora mängder ammoniak kan vara giftiga. Ammoniak används ofta i kloramin, en förening som steriliserar vatten i många urbana vattensystem. Den Rhode Island Sea Grant påpekar att ammoniak kontaminering är ett vanligt problem inom vattenbruket, och som biofilter kan användas för att avhjälpa ammoniak kontaminering. Biofilter typiskt filtrerar vatten förbi bakteriella mikroorganismer som bryter ammoniak till mindre skadliga nitrater. Avlägsna ammoniak från vatten beror i allmänhet på användningen av dessa typer av filtreringssystem

Du behöver:.
Kranvatten
. Rengör glas.
Biofilter innehåller Nitrobacter eller Nitrosomonas.
Ammoniak mätinstrument.
Ackumulatortank.


1.
Sätt på en vattenkran och låta det gå flera sekunder för att bära bort alla kemiska eller bakteriella rester närvarande vid pipen. Biofilter typiskt eliminerar inte av partiklar och kan täppa till om för mycket smuts och slam hamnar i dem.
2.
Fyll en glasbehållare i rinnande vatten och bära den fyllda behållaren till biofiltret. Den optimala mängd vatten för att skicka in biofiltret vid någon tidpunkt kommer att bero på dess dataöverföringshastighet som bör anges i bruksanvisningen för enheten.
3.
Häll kranen vatten i biofiltret som innehåller Nitrobacter eller Nitrosomonas-bakterier som bryter ner ammoniak. Se till att inte fylla biofiltret förbi den rekommenderade maximala anges antingen på biofiltret eller i dess bruksanvisning.
4.
Fäst en enhet ammoniak upptäckt att den tomma cisternen. Det är viktigt att dubbelkolla effekten av biofiltret att vara säker på ammoniak koncentrationen inte är för hög. Om biofiltret misslyckades, kan ammoniak förorenat kranvatten fortfarande vara giftiga.
5.
Häll filtrerat vatten ur biofiltret och i den tomma tanken. Övervaka ammoniaknivåer upptäckts av ammoniak sensorn se till att de ligger på eller under den nivå som du behöver. Om det fortfarande för mycket ammoniak, kan du helt enkelt på nytt filtrera vattnet genom biofiltret.

tips och varningar


  • Lägga till en kemisk substans som natriumtiosulfat i kranvatten innan du häller vattnet i filtreringssystem kan stöd i ammoniak filtreringen. Det kan också bidra till att minska mängden nitrater genereras. Biofilter bryta ammoniak i olika nitrater, som är mindre skadliga för levande celler, men är fortfarande potentiellt giftiga i tillräcklig mängd. Natriumtiosulfat och andra liknande substanser hjälper till att upphäva dessa nitrater.
  • Don't försök att använda det filtrerade vattnet utan att testa sin ammoniakhalt först. Om biofiltret var felaktig ammoniak innehåll inte kan ha sänkts, och fisk eller andra arter vattenbruket placeras i ackumulatortanken kommer eventuellt att skadas av ammoniak.
    
    Copyright © 2011 give2all.org