välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man utformar en klass amp ab makt

Postad av : Jan-Olof Stoor

Slutsteg används för att öka den totala effekten av en AC-signal. Vissa förstärkare kretsar-såsom en klass B förstärkare krets-är mycket effektiva men införa oönskade snedvridningar i produktionen AC signalen. Andra förstärkare kretsar-såsom en klass A förstärkare krets-producera en nästan distorsionsfri utsignalen men avfall el



Lyckligtvis kan du bygga en förstärkare. krets som ger det bästa av två världar. Denna typ av krets kallas en klass AB-förstärkare. En klass AB förstärkare krets arbetar med högre effektivitet än en klass A krets, och ger en utsignal med minimal förvrängning

Du behöver:.
Två elektrolytiska (polariserade) kondensatorer
. Två löd typ ring terminaler.
Två 5 kohm motstånd.
Två 1N4005 likriktardioder.
Två bipolära transistorer (en PNP, en NPN).
Elektriska tång.
Lödkolv.
Elektronisk löda.
Elektrisk tråd (16 AWG eller tjockare).
90V DC strömkälla.


1.
Klipp tre bitar av elektrisk tråd. Använd elektrisk tång att beröva en halv centimeter av isoleringen från varje kabelände.
2.
Twist tillsammans minuskabeln från den första kondensatorn tillsammans med minuskabeln från den andra kondensatorn. Placera den första ringkontakt över tvinnade bly par, och löda terminalen till Ledarparet.
3.
Twist tillsammans en av huvudrollerna i den första motstånd, pluskabeln från första kondensator och anoden leder från den första dioden. Löd här skruvade ledaranslutning till basen terminalen på NPN transistor.
4.
Twist tillsammans en av huvudrollerna i den andra motstånd, pluskabeln från den första kondensatorn och katoden leda från den andra dioden. Löd här skruvade ledaranslutning till basen terminalen på PNP transistor.
5.
Löd första diodens katod leda till anoden leda från den andra dioden.
6 .
Twist ihop ena änden av de första kabeln med den lösa sladden från första motståndet. Löd detta ledarpar till uppköparen leda från NPN transistor.
7.
Twist ihop ena änden av den andra kabeln med lös kabeln från den andra motståndet. Löd detta ledarpar till uppköparen leda från PNP transistor.
8.
Löd ena änden av den tredje kabeln gemensamt till sändaren leder från båda transistorer. Place de återstående ringkontakt över den lösa slutet av tredje tråden, och löda terminalen till tråden.
9.
Fäst den lösa änden av det första ledningen till den positiva polen på strömförsörjning. Fäst den lösa änden av den andra kabeln till den negativa terminalen på strömförsörjningen.

tips och varningar


  • ringkontakt som är lödda på båda kondensatorerna är förstärkarens ingång. Ringen terminal som är ansluten till den tredje ledaren är förstärkaren utgång.
    Previous:nothing
    Next:hur man sållar ammoniak från vatten
    
    Copyright © 2011 give2all.org