välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

induktor typer

Postad av : Valon Istrefi

Du behöver:
HÖJDKARTA
. Förstoringsglas.
Räknare.

I sin mest grundläggande, är en induktor bara en spole av tråd. När nuvarande appliceras på en induktor genererar ett magnetfält vinkelrätt mot avgift, motstå strömflödet. Med vilken styrka en induktor förändringar dess magnetfält som svar på förändringar i nuvarande är känd som ägs av induktans.

Kopplade Induktorer

Tillsammans induktorer är ett par induktorer placeras i närhet med varandra, så att deras magnetfält påverkar varandra. En transformator är ett exempel på ett par av kopplat induktorer. I en transformator är växelström appliceras på en av induktorer, som genererar ett magnetfält. Detta magnetfält påverkar den andra induktor, som producerar ett magnetfält och växelström av sina egna. Utspänningen är beroende av förhållandet mellan antal varv i de två induktorer.

Multilayer Induktorer

I en multilayer induktor, är spolen lindats runt kärnan flera gånger. Varje lager är åtskilda av ett lager isolering. Eftersom flera lager induktorer har mer lindningar än en single-layer induktor av samma storlek, de har ett högre induktans värde. Induktans är i vilken grad en induktor kommer att motsätta sig en förändring av den nuvarande genom att generera ett magnetfält.

Ytmonterade induktorer

Vissa induktorer är gjutna i en plast eller keramik isolator, med kablar till induktor ansluta till terminaler i ärendet. Dessa induktorer är ofta mycket små och är avsedda att monteras på ett kretskort.

Typer av kärnor

Kärnan är det material som spolen är lindad runt. Den typ av kärna påverkar induktans och magnetiska egenskaper induktor. Typer av kärnor inkluderar:

-Air kärna induktansspolar har någon kärna alls. Air har inga magnetiska egenskaper så det är låg distorsion, men spolen måste vara mycket lång för att kompensera för låg induktans.

-En keramisk kärna induktor har en mycket linjär respons på förändringar i nuvarande, låg distorsion och låg hysteres. Hysteres är eftersläpning av en effekt bakom orsaken. Låg hysteres innebär att en keramisk kärna induktor reagerar snabbt på förändringar till ingången.

-Stål kärnor erbjuda lågt motstånd och hög induktans, men om kärnan är mycket tät de kan ha problem med magnetisk mättnad. När det magnetiska kärnan är mättad, svarar magnetfältet långsammare till nuvarande och induktorn beter sig oförutsägbart.

-Ferritkärnor erbjuder den högsta motstånd, men mätta ännu snabbare än stål kärnor.

    Previous:nothing
    Next:egenskaper dö stål
    
    Copyright © 2011 give2all.org