välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

maskiner som används i produktionen av socker

Postad av : Valon Istrefi

Socker produceras från två huvudsakliga källor: sockerrör och sockerbetor. Båda skördas på olika sätt, men utvinning process som eliminerar fiber och föroreningar inbegriper samma maskiner och metoder som förbättrar. Sockerrör historiskt har odlats i varmare klimat som Florida och Västindien, sockerbetor är typiskt i svalare klimat eftersom den skördade sockerbetor grönsaker inte förstöra så snabbt efter skörd.

Skördare

Beet avverkning sker under hösten, en specialiserad maskin som kallas rotor visp skivor från topparna av sockerbetor grönsaker. En annan skördare sedan kunna åtgärda betor från marken, där den lastas och transporteras med lastbil till en fabrik för socker utvinning och raffinering. Sockerrör stjälkarna kan skördas var 13 till 15 månader hela året i tropiska områden. Detta görs manuellt (vilket är mycket arbetsintensiva) eller med mekaniska sockerrör skördare, vilket skiva ur stjälkar, lämnar efter rötterna för att generera en annan gröda.

Don och rullar

När betorna eller sockerrör stjälkar har skördats, är de transporteras till fabriker för att förädlas. Betorna skivad till storleken nudlar eller pommes frites kallas "snitsel" och sedan förmedlas via en spridare maskin där de är nedsänkta i varmt vatten. Sockret utvinns i vattnet genom osmos, bildar en "sprit". Sockerrör stjälkar kan också skära upp av en mangler och kör via en spridare, eller helt enkelt krossas av en rullande maskin som pressar ut sockerrör juice.

Refining Utrustning

socker sprit från betor eller sockerrör behandlas sedan med kalciumhydroxid och koldioxid att fälla föroreningar som sedan är borttagna. Detta sker i en specialiserad trumma med en roterande blad filter. Det renade sockerlösningen sedan pumpas i stora avdunstningen tankar som successivt minska mängden vatten i sprit, tills det är en sirap med 80 procent sockerhalt.

Vakuum Pan Boiling

Ytterligare förädling av sprit är nödvändigt att kristallisera sockret i det. Detta görs i ett vakuum pan, som är en vattenkokare uppvärmd med ångrör. Inom vakuum pannan, är sockret sprit matas kristalliserat socker klumpar. Dessa orsakar mer socker kristaller i sprit till formen. Lösningen är då svalna i en separat tank, under vilken sockerkristallisering fortsätter.

Centrifug Separation

Den lösning av sockerkristaller och vätska kallas "moderlut. " Detta är spunnet i centrifuger för att separera kristaller från sprit. Kristallerna är torkas och packas för leverans. Detta råsocker kommer att raffineras till vitsocker i sitt destinationsland. Den överblivna sprit är raffinerad igen få ut så mycket socker som möjligt, lämna bakom melass som slutprodukten.

    
    Copyright © 2011 give2all.org