välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

matsvamp som vänder svart

Postad av : Jeanette Morales

Under varma, regniga vädret, svamp är givmild i skogen. Var försiktig vid skörden dem för ditt bord. Några vilda svampar är giftiga, vilket resulterar i mag upprörd, hallucinationer eller död. Andra vilda svampar är dock inte bara ätliga men välsmakande. Flera av dessa ätliga svampar blir svart, antingen under matlagningen eller som ett resultat av deras naturliga åldrandet.

Biffstek Fungus

Fistulina hepatica, allmänt känd som biff svamp, är en stor svamp som växer på levande eller död ved . Den har en syrlig smak och är bäst när sauterade eller används i en gryta. Biffstek svampen ser ut som färskt, rött kött, därav namnet. Dess konsistens, när ätit, liknar kött också. När biffstek svamp är kokt, förlorar den sin karaktäristiska röda färg och blir svart.

Shaggy Mane

Coprinus comatus, allmänt känd som raggig man, växer i gräset längs kanterna av vägar eller stigar. Dess smak är robust, och det är ofta används i soppa eller i kycklingrätter. Shaggy mane är lång, har en utpräglad kula-liknande form och är täckt av vita fjäll. Den ligger kvar på sin äta främsta endast två till tre dagar innan det blir svart runt kanterna på sin mössa. Då bryts ned till svart gegga.

Smoky Morel

Morchella elata, allmänt känd som rökig Morel, växer i skogen, nära vattendrag, i tjock borste, och runt fallna träd. Det är lättast upptäcktes efter regnväder. Det murklor, inklusive den rökiga Morel, är några av de mest eftertraktade ätbara svampar i världen. Murklor är goda med grädde och pasta, men de måste kokas noggrant för att avlägsna toxiner. Smoky murklor början grå eller brun, men det mörknar när det åldras, så småningom gör svart.

    
    Copyright © 2011 give2all.org