välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

metod för att upptäcka konstellationer

Postad av : Camilla Näslund

Några konstellationer är uppenbara, såsom Karlavagnen eller Orions bälte, men de flesta konstellationer kräver lite fantasi för att identifiera på natthimlen. Det finns många hjälpmedel som finns att upptäcka mer än 80 stjärnbilder som har skapats genom tiderna

Historia

Mer än hälften av stjärnbilden namn publicerades först omkring 150 e. Kr. av Ptolemaios, och forskare har identifierat resten under århundradena. De flesta representerar en aspekt av den grekiska mytologin, och många har små likheter med deras grekiska motsvarigheter.

Identifiera

Eftersom stjärnorna har föga likhet med sina namnar, är det bäst att köpa en stjärnkarta som visar konturerna av de olika konstellationer i detalj. Du kan undersöka hur konstellationerna ser ut och när de står i förhållande till varandra.

Överväganden

Det är bäst att börja med en lätt igenkännlig konstellation som Karlavagnen, och sedan titta runt för att se var de andra är i relation till Karlavagnen. Eftersom jorden snurrar kring sin axel kommer natthimlen skift, men det faktiska stjärnorna inte byta position. När du hittar en enkel konstellation, bör du kunna hitta de andra eftersom deras positioner inte ändras.

    Previous:nothing
    Next:Hur dela vatten och vätgas
    
    Copyright © 2011 give2all.org