välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

nitrocellulosa säkerhet

Postad av : P-O Lennartsson

Nitrocellulosa, även kallad cellulosanitrat och nitrocotton, hänvisar till en kemikalie som används i bläck, färg, lack och celluloid. Eftersom nitrocellulosa är mycket brandfarligt, måste människor följa säkerhetsföreskrifter för att undvika farliga olyckor

arbetsområdet och användning

God luftväxling och förbjuda antändningskällor i en nitrocellulosa arbetsområdet. Dessutom håller syror, oxidationsmedel, aminer och alkalier bort från nitrocellulosa. Använd explosionssäker verktyg för att öppna och stänga nitrocellulosa containrar. Använd alltid skyddsglasögon och skyddskläder när du arbetar med nitrocellulosa.

Lagring

Store nitrocellulosa i ett svalt, ventilerat, torrt område, borta från explosiva ämnen, syror, oxiderande ämnen och källor för antändning. Om möjligt, förvara nitrocellulosa i ett brandsäkert område. Alltid förvara nitrocellulosa i sin märkta originalförpackningen.

Omhändertagande

avyttra alltid av nitrocellulosa och påsar eller tunnor där det lagras vid en licensierad giftiga industrikemikalier avfallsanläggning. Om du spiller nitrocellulosa, omedelbart blöt det med vatten eller alkohol och tätt försegla den i en behållare innan den kasseras.

    
    Copyright © 2011 give2all.org