välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

röda lysdioden specifikationer

Postad av : P-O Lennartsson

Lysdioder (LED) kommer i flera färger: grön, vit, blå, gula och röda. Dessa belysningsanordningar har flera fördelar jämfört glödlampor, även som i ett fall att tåla stötar, genererar ingen värme eller värmeförluster och kräver låg ström och spänning, varför de är idealiska för batteridrift. Varje färg kräver en annan specifikation med röda bosatt på den övre delen av färgspektrat.

Våglängd

lysdioder avger färg i en snävt definierad frekvens eller våglängder, mäts i nanometer (nm). Lysdioder är tillverkade av gallium-baserade kristaller med ytterligare material för att ge önskad färg. Våglängden för röda är 660 nm, som ligger längst till höger i färgspektrat. Eftersom det mänskliga ögat har störst känslighet mellan 535 och 600 nm, vilket inkluderar gul och grön, kommer den röda lysdioden inte visas så ljust som gula eller gröna.

Ljusstyrkan

Ljusintensitet mäter ljuset energi som täcker en stort område, och uttrycks i candela (cd) eller Milli Candela (MCD). En typisk specifikation skulle kräva 1. 25 cd. Ljusstyrkan på LED skulle återspeglas i denna standard, med röd med lägre cd än grön eller gul, vilket avspeglar ljusstyrkan i dessa två färger över rött.

Betraktningsvinkel

LEDs visas skarpaste när man ser rakt fram från framsidan. Ljuset minskar i takt med vyn vänder sig bort. Betraktningsvinkel ger en specifikation när ljusstyrkan är hälften av dess värde. En 35 graders betraktningsvinkel skulle innebära att när ljuset är på 35 grader, mätt från mitten av LED, är ljuset hälften så ljust. Enligt theledlight, att 35 grader är betraktningsvinkeln för standard rött, och är den största vinkeln i valfri färg, vilket betyder röd håller sina intensitet längre än de andra färgerna.

    
    Copyright © 2011 give2all.org