välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

saker gjorda med Alnicomagneter

Postad av : Jonathan Nyberg

Alnico, en metall legering av aluminium, nickel och kobolt, har starka magnetiska egenskaper, motstår korrosion och bryter och behåller sin magnetism vid temperaturer upp till 1. 580 grader Fahrenheit. Alnico motstår också att förlora sin magnetism när tappa eller slå. Du ser Alnico används för magneter som kan använda sin kombination av seghet och magnetiska styrka, såsom elektriska motorer, högtalare och användning i klassrum. ,

Vetenskaplig demonstration

För utbildningsändamål är Alnico formas till välkända magnet former såsom som barer och hästskor att enkelt identifiera magneten poler. Vetenskap pedagoger använder Alnicomagneter att visa magnetiska egenskaper såsom attraktion, repulsion och polaritet. Alnico står upp till de upprepade hårdhänt hantering som sker i klassrummet.

Högtalare

En högtalare består av en fast magnet och en spole tråd som rider på baksidan av ett papper membran. När elektrisk ström flyter genom spolen orsakar magnetisk attraktion konen att vibrera in och ut, som producerar ljud. Högtalare företag, särskilt de som gör gitarrförstärkare, har gynnat Alnico på ett smidigt, stark respons på höga nivåer av makt. Generellt starkare magneter göra ett bättre klingande högtalare.

Elmotorer

Många elmotorer använder permanenta magneter. I en motor producerar el i rullar ett magnetfält som snurrar en magnet på en rotor. Motorer måste fungera tillförlitligt i åratal i stressituationer såsom värme, vibrationer och fukt. Alnico magneter är fysiskt väl lämpade för dessa typer av miljöer.

Mikrofoner

Som en talare använder en mikrofon en spole och permanent magnet för att hantera ljud. I detta fall är membranet kompakt och mikrofonen omvandlar ljudet till elektriska signaler. Mikrofon beslutsfattare använder Alnicomagneter där dess kombination av magnetisk styrka och relativt låg kostnad ge det en fördel.

    Previous:nothing
    Next:experiment med soda & myntverk
    
    Copyright © 2011 give2all.org