välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

tantal resurser

Postad av : Jan-Olof Stoor

Tantal är en stark och mångsidig metall används ofta som ett substitut för platina eftersom det är billigare. Den används i komponenter för flygplan, kemiska fabriker, missiler och kärnkraftverk. Det är också användbart för att göra kirurgiska instrument och konstgjorda kroppsdelar såsom kraniala skyltar och leder, eftersom den inte orsakar irritation i samband med andra metaller. Det finns i många delar av världen.

Största kända resurser

De största kända koncentrationer av tantal är i Sydamerika, och dessa är mestadels i Brasilien. Den sydamerikanska utbudet av tantal utgör cirka 40 procent av världens energiförsörjning. Den näst största koncentrationer av tantal i Australien, där 21 procent av kända tantal finns. Mindre belopp, ungefär 10 procent vardera, finns i och omkring Kina samt i Ryssland och Mellanöstern.

Förändringar i Resurser från 2008 till 203C/h2> tantal brytning ägde rum främst i Australien, Kanada, Brasilien, Etiopien och Moçambique fram till mitten av 2008. Som den globala ekonomiska villkoren förändrats, förblev befintliga gruvor i Brasilien och Etiopien medan ytterligare verksamheten inleddes i Kina. I mitten av 202C ytterligare mängder av tantal har också som bryts i mellersta Afrika, Ryssland och Sydostasien.

Det viktigaste Prospektering efter nya resurser På grund av tantal användbarhet som ett substitut för platina och en legering av metall, ytterligare källor har sökt sedan 2009. Förberedande insatser för att upptäcka och skörd nya källor av tantal började äga rum i Egypten och Saudiarabien 2009 och 2010. Förnyat intresse för Moçambique och Kanada har också med förnyelse av gruvdrift på dessa områden.

    Previous:nothing
    Next:Hur konvertera TDS till ledningsförmåga
    
    Copyright © 2011 give2all.org