välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

tecken att utnyttja lönnsocker träd

Postad av : Charlotte Wannberg

Sweet lönnsirap har varit en frukostbordet favorit i århundraden. De rika sav av socker lönn rinner genom det under vissa tider på året. Trädet tappas, eller blödde, så plasten kan skördas. Webbplatsen för Maple Museum of New England säger att när européerna kom till Nordamerika i den 17: e talet, lärde de sig att skörda socker lönn sav från ursprungsbefolkningen. Att få knep när man ska peka på träden kan vara en utmaning att samlare.

temperaturer

Den indikator som ofta används för att fastställa bästa knacka tiden för sockerlönnarna är vädermönster. Förutsättningar uppstår när träden är vilande. Randall B. Heiligmann, Extension Specialist i skogsbruk vid Ohio State University, säger att tiden för att peka på är när temperaturen stiger över fryspunkten under dagtid och sedan doppa under fryspunkten på natten, betyder det att det är dags att peka på. Den snabba upp och ned förändring av temperaturen börjar saven rinna. När utetemperaturen är över eller under noll utan förändringar, SAP kan fortfarande visas, men inte optimal. Produktionen kommer att sub par.

Kalender

Fönstret tid för att trycka sockerlönnarna är cirka sex veckor varje år på våren. Enligt University of Vermont Extension hemsida, några lönn bönder peka enligt kalendern, som börjar och slutar den angivna datum. Vissa producenter i Vermont, till exempel, börjar runt första mars och pekar på en månad eller sex veckor. Producenterna anser att om de trycker alltför tidigt får hål går dåligt senare på säsongen när väderförhållandena kan vara mer lämpligt. Om de trycker för sent, kan de missa några bra början av säsongen går. De använder erfarenheter för att ställa en tidsplan för arbetet.

Tree Cycle

Enligt Heiligmann, vissa tillverkare använder cykeln i trädet själv som en indikator på när man ska börja trycka sina sockerlönnarna. En tumregel är att börja knacka strax efter träden linda men innan knopparna föda. Detta är oftast sent i mars eller i början av april. Det är en metod som bygger på producentens förmåga att läsa trädet som en indikator, i stället för vädret. Man tror att SAP tas när knopparna är för långt har en bitter smak. De kallar det "kompis" sirap och undvika det.

    
    Copyright © 2011 give2all.org