välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

termoelement egenskaper

Postad av : Charlotte Wannberg

Ett termoelement är en typ av elektronisk avkänningsanordning bygger på den enkla principen av elektrisk resistans av metall vid en viss temperatur jämfört med annan metall. Var och en av de två ledningarna, kallad termisk delar är uppbyggd av en annan metall. Den punkt där två kablar möts är känd som korsningen slutet och är den del av sensor som introduceras i miljön för mätning. Beskriver förhållandet mellan spänning och temperatur i termoelementet kräver komplexa algebraiska ekvationer, men med en hänvisning diagram även en lekman kan använda termoelementet att ta temperaturen avläsningar.

Använder för termoelement

Den mångsidiga egenskaper termoelement i kombination med deras relativt billiga karaktär gör dem idealiska för användning i industriella applikationer, speciellt vid extrema temperaturer där med mer känslig utrustning kan leda till skadliga mer komplexa och värdefulla sensorer. En platina rodium termoelement, till exempel, har kapacitet att ta kortsiktiga avläsningar i temperaturer från -58 grader Fahrenheitto 3092 grader Fahrenheit, vilket gör detta ett praktiskt verktyg även för att mäta temperaturen av smält metall för metallurgisk analys ändamål. Även termoelement tillverkade av mindre exotiska material har kapacitet att ta rätt avläsning vanligare temperaturer.

Termoelement byggnadsmaterial

De material som används vid tillverkningen av varje termisk element är av stor betydelse för noggrannhet och hållbarhet termoelementet sensorsonden. Material måste också kopplas i par med liknande hållbarhet, för om den termiska element har väldigt olika smältpunkter den totala nyttan av sonden minskar. Termisk element behöver inte vara rena elementärt, de är ofta tillverkade av legerat material, till exempel den gemensamma klassrummet koppar och kopparlegeringar nickellegering prober stil som används i låg värme experimenterande. Den termiska element "material spelar också en roll i vad temperatur kan läsas noggrant, till exempel, är ett platina rodium termoelementet inte särskilt effektiv på att mäta temperaturer under noll, medan ödmjuka koppar och kopparlegeringar nickellegering termoelement utför ett beundransvärt sätt i denna roll och kan noggrant mäta lägre temperaturer när en lämplig givare konfiguration.

Kalibrering och bibehålla en Termoelement

Kalibrera ett termoelement enbart krävs att användaren ta en serie behandlingar som att skapa en grund för ett material är känd temperatur med hjälp av en sekundär mätinstrument som ett glas termometer. När den sekundära mätningar har tagits, jämföra resultaten mot att av din faktiska termoelement avläsningar. Genom att använda denna data kan du sedan ändra dina algebraiska ekvation att motverka eventuella avvikelser som orsakas av försämringen av sonden upp till en viss punkt. Tyvärr, alla sonder förnedra så småningom i fråga om precision som isolering och varje tråd av varje termisk element försämras. En uppenbarligen förstörd termoelementet måste helt ersättas behålla korrekta resultat.

    Previous:nothing
    Next:surhetsgrad instrument
    
    Copyright © 2011 give2all.org