välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

tredje klass vatten experiment

Postad av : Magnus Ekblad

Du behöver:
stjärnskruvmejsel
. Liten plastbehållare.
Liten skruvmejsel.
Tre-volts ersättningsbatteri.

Det finns många vatten experiment lämpliga för barn i tredje klass. De flesta kräver bara några leveranser och vissa grundläggande beräkningar matematik som kan utföras av läraren. Det är viktigt att avgöra vilken aspekt av vatten du ska undervisa så experiment kan väljas att öka det planerade lektion. Använda diagram och andra visuella hjälpmedel för att representera beräkningar och uppskattningar kan hjälpa eleverna att förstå materialet.

Vattnets kretslopp

Detta experiment handlar förångning och kondensation. Använda en klar plast eller glas behållare med lufttätt lock, fyll den med en liten mängd vatten, vilket det mesta tom. Byt lufttätt lock och ställ behållaren på en varm plats med direkt solljus. Eleverna kan se hur vattnet avdunstar inuti behållaren och kondenserar till droppar innan den återgår till botten igen. För variation, prova att använda två behållare, som lämnar locket av en och märkning vattenlinjen. Låt eleverna följa avdunstningshastigheten.

Saltvatten Versus Färskvatten

Följande experiment adresser vattenlöslighet eller hur saker som är upplöst i vatten ändra sin vikt. Låt eleverna lösa en förutbestämd mängd salt i en behållare med vatten. Med hjälp av två identiska behållare, en med saltvatten och en med vanligt vatten, placera samma volym i varje. Har eleverna väga de två separata behållare och diskutera orsakerna till att saltvatten väger mer än en lika stor volym av sötvatten.

vattenvårdsförbund

Detta experiment visar för studenter ett sätt på vilket människor avloppsvatten. Att göra detta experiment som en grupp, eller i några mindre grupper, kommer att hindra dig från att slösa för mycket vatten för experimentet. Placera en stor tydlig behållare under en droppande kran i ungefär en timme, eller för någon bestämd tid under dagen. När tiden är upp, mäta mängden vatten i behållaren. Du kommer då att hjälpa dem att räkna ut hur mycket vatten skulle slösas bort på en dag, vecka, månad eller år.

    Previous:nothing
    Next:papper kartong återvinning fakta
    
    Copyright © 2011 give2all.org