välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur sker fossilization?

Postad av : Jan-Olof Stoor

fossila Typer

Fossiler är resterna av forntida organismer eller bevis för deras verksamhet. . Det finns två huvudsakliga typer av fossil: fossil kropp och spåra fossil. Body fossil är resterna av organismen bevarade i sten eller is. Kroppen fossil visar uppbyggnaden av organismen och form, genom frysning, petrification och premineralization. Trace fossil visa bevis för organismens verksamhet. Trace fossil inkluderar fotspår, Burrows och koproliter.

Villkor för Fossilization

Fossilization är en sällsynt företeelse. Vissa villkor måste vara uppfyllda för att öka sannolikheten för fossilization. Först bör organismen har haft hårda delar som har hög mineralhalt. För det andra bör skadegöraren har begravts snabbt minskande chanser att bli uppäten av rovdjur eller förstörs av aeroba bakterier. Det tredje bör organismen har dött i ett biologiskt inert område där sedimentation snabbt uppstår. Många fossil finns i gamla deltan eller om en forntida hav en gång var, eftersom resterna täcks snabbt och är säkra från skador.

Metoder för Fossilizaiton

Premineralization sker när hårt vatten genomsyrar porer och hålrum av en avliden organism. När resterna av organismen utsätts för högt tryck, det upplösta mineral stelna, att skapa ett fossil. Formar och kastar form när skal eller andra organismer är begravda i sediment. Dessa organismer avtryck eller mögel i sedimentet. Om insidan av skalet fylls med sediment och sedan skalet löser bildar det ett gjutet eller kopia av organismen. Ett intryck fossila former från ett avtryck på silt och lera. Växtfossil form av intryck. Frysning är en extremt ovanlig form av fossilization där hela organismen är bevarat i ett isblock. Koproliter och gastroliter är svårsmälta matrester. Slutligen spåra fossil ange förflyttning av en organism genom fotspår och hålor.

    
    Copyright © 2011 give2all.org