välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

information om Plasma Kuttrar

Postad av : Annika Hultén

Plasma fräsar är industriella verktyg som används för att skära metall och andra mycket hårda material. För att göra det, tar de fördelar de speciella egenskaperna hos plasma. Den Plasma Cutter kan du göra rent och exakta snitt i material annars mycket svårt att manipulera. Det låter modern tillverkningsindustri att fungera med den snabbhet och konsekvens att det inte

Vad är Plasma

De flesta människor är bekanta med tre olika tillstånd: fast, flytande och gas. Att använda vatten som ett exempel, vid sin fryspunkt på 0 grader Celsius vatten blir is, en solid state av materia. Mellan 0 och 100 grader C vatten i flytande form, och om den överstiger 100 grader, det blir ånga, en gas. Men vad händer om vi värmer en gas för att bli ännu varmare? Så småningom blir det vad som kallas plasma. Plasma är en gas i vilken elektroner har brutit sig fri men flyttar med sin kärna. Trots att många människor aldrig har hört talas om plasma det är en av de vanligaste formerna av materia i universum. Till exempel är solen och hållet består av plasma. Andra exempel på plasma i vår vardag är blixtar och lysrörslampor. Eftersom den rörliga elektroner knock runt och träffa andra partiklar, stora mängder energi frigörs, vilket är vad som ger plasma sin kapförmåga.

Historia Plasma Cutter

Början av Plasma Cutter går tillbaka till världskriget, där, i ett försök att öka tillverkningskapaciteten hastighet flygplan produktion, en speciell svetsmetod utvecklades. Denna teknik används ett skikt av inert gas runt en ljusbåge för att förhindra att svetsen från oxiderande. Det var till slut upptäckte att genom att begränsa öppnandet av inertgas kom från den producerade värmen var kraftigt ökade. Idag plasma fräsar finns i alla storlekar, från små 110-volts portabel plasma klippaggregatet jätte sådana som kräver robotarmar för att fungera.

Hur Plasma Cutter fungerar

Plasma skärare arbete genom att skicka gas, såsom syre, kväve, argon eller helt enkelt luft, genom en liten öppning. När gasen passerar genom öppningen, är en ljusbåge som skickas genom gasen, höjer dess temperatur tills det blir plasma. Gasen är också ut runt snittet för att förhindra oxidation.

Hur du väljer en Plasma Cutter

Det finns många faktorer att tänka på när man köper en plasma cutter. Om du behöver en plasma skärmaskin kontinuerligt köpa en större enhet med hög strömstyrka utgång. Om du planerar att använda den ofta, men inte kontinuerligt, en plasma cutter att reducera den tjockaste material du planerar att skära är bäst. Det finns även semi-bärbara maskiner, som är idealisk för användare som planerar att använda maskinen sällan och på olika platser. Semi bärbara modeller kräver en ganska stor bärbar generator och en flaska tryckluft. Plasma fräsar kan hittas för $ 800 eller mindre, men dyrare modeller är ofta mer användbara.

Var du kan köpa en Plasma Cutter

finns ett antal företag som säljer plasma skärmaskiner online, inklusive Torchmate, Miller och Hypertherm. Plasma fräsar kan också hittas i vissa järnaffärer.

    
    Copyright © 2011 give2all.org