välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

livscykel zygomycete

Postad av : Jonathan Nyberg

Vad är Zygomycete

Zygomycete är en sorts svamp?. Den har fått sitt namn från de resistenta sporer som bildas vid den sexuella skede av deras reproduktion, som kallas zygosporangia. Den vanligaste zygomycete är svart bröd mögel, men det finns cirka 1. 060 arter. Deras livscykel kan delas upp i asexuell och sexuell och reproduktiv faser.

Asexuell reproduktionscykel scen

svampsporer först skapa ett nätverk av rootlike trådar som kallas hyfer. Den hyfer ta upp näring från vad svampen växer på. Den hyfer bildar också stjälk-liknande utökningar med Spore-fyllda sporangier. Den sporangier bryta, och sporer sprida. Om spore hittar sin egen lämplig föda, växer det en hypha i maten källan för att samla näring, så småningom upprepa asexuell reproduktion.

Sexuell och reproduktiv scen

Zygomycete också har två olika parningstyper, kallade "+" och "-". När två intilliggande svampar av motsatt parningstyper release feromoner, börjar sexuell reproduktion. De feromoner utlösa svampar att växa hyfer grenar och bildar ett kors mur mellan de två svampar. Kärnan av svampar är isolerade i strukturer som kallas gametangia, som säkring. Inom gametangia blir atomkärnor paret upp och säkring, och multinucleate strukturera ett zygosporangium, som kan förbli vilande i månader. Så småningom kärnan genomgår meios och gro sporangium. När sporangium öppnas sporer sprids.

    
    Copyright © 2011 give2all.org