välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är syrafasta färgning?

Postad av : Magnus Ekblad

Den syrafasta fläcken är en differentiell test för att identifiera förekomst av vissa typer av bakterier i ett visst prov. Det finns tre vanliga typer av syrafasta färgning, som ofta används i laboratorier för att fastställa vilka smittämnen av en viss infektion

Definition.

syrafasta fläcken är ett laboratorietest för att skilja de delar av ett ämne och för att avgöra om den innehåller bakterier syrafasta såsom Mycobacterium.
syrafasta fläcken har tre grundläggande komponenter som omfattar primär färg, decolorizer och motverka fläckar.

syrafasta bakterier

syrafasta bakterier (AFB) är organismer täckt med en hårt vaxliknande yttre lagret kallas lipoid kapsel. Den vanligaste syrafasta bakterier är Mycobacterium tuberculosis (smittämnen av tuberkulos), Mycobacterium leprae (smittämnen av spetälska) och Nocardia asteroider (smittämnen av nokardios).

Syrafasta Färgningsprocedur

syra- snabb färgningsproceduren görs vanligtvis i tre steg: långvarig behandling av primär fläcken ett utstryk, tvätta färgade utstryket med metanol och saltsyra (decolorizer), och tillämpningen av mot fläcken de tvättade smutskasta, som identifierar syrafasta bakterier från resten av organismer som förekommer på smutskastning.

Typer av syrafasta Färgningsprocedur

De tre typerna av syrafasta färgning är Ziehl-Neelson, Kinyoun och fluorokrom. Den primära bets för Ziehl-Neelson och Kinyoun är carbolfuschin färg medan auramin är den primära fläcken för fluorokrom.
I Ziehl-Neelson metod, är det primära fläckar förlängts med värme och använder metylenblått som counter fläcken.
I Kinyoun metoden, är det primära fläckar förlängts med lipid lösningsmedel och använder Brilliant Green som counter fläcken.
fluorokrom räknaren fläcken antingen kaliumpermanganat eller akridinorange (visas i bild 1 är ett fluorokrom syrafasta fläck av Mycobacterium tuberculosis, anpassade av vacciner och sjukdomar som kan förebyggas: Tuberkulos Bilder, CDC)

Positiva resultat

En positiv AFB i Ziehl-Neelson eller Kinyoun bets visas stavformad röd /cerise mot blå /grön bakgrund medan fluorescerar i gult-orange stavar visas i en fluorokrom fläck.
Ett positivt resultat av syrafasta färgning indikerar en ledtråd till vad som orsakat infektionen finns i en infektion. Enligt "molekylär diagnos tidning" vid University of Washington, "Ett positivt resultat anger inte nödvändigtvis närvaron av M. tuberculosis complex (MTBC). " (Visas i figur 2 är positivt syrafasta fläck av Mycobacterium tuberculosis, anpassade från molekylär diagnos EGT).

    
    Copyright © 2011 give2all.org