välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur cigarr hygrometrar arbete?

Postad av : Charlotte Wannberg

Varför Luftfuktighet Matter på cigarrer

Den distinkta smak och doft av tobak används i cigarrer kommer från en speciell löv behandling process som kallas Lufttorkning?. En av biverkningarna är att bladen blir särskilt känsliga för förlust av smak från uttorkning. Därför kallas cigarrer lagras i ett särskilt fall en humidor, som avser att bibehålla säkra nivåer av vattenånga i luften. För att hålla koll på luftfuktigheten i alla humidorer har en apparat som kallas hygrometer.

Hygrometrar mäta fukt genom att jämföra den nuvarande mängden fukt i luften för att den maximala mängd fukt som kan vara i luften på viss temperatur. I takt med att lufttemperaturen, så också gör det maximala beloppet för fukt som luften kan innehålla. Därför vad hygrometrar faktiskt åtgärden är en temperaturberoende förhållande kallas relativ luftfuktighet.

Hygrometrar finns i två typer: analoga och digitala. Även analoga hygrometrar har mer estetiskt tilltalande, digitala hygrometrar slutändan leverera mer exakta och tillförlitliga mätningar.

Hur en analog Humidor Hygrometer fungerar

Hår består av lager av döda, torkade celler centrerad kring ett protein matris som innehåller strukturellt stöd . När de utsätts för fukt, den döda celler absorberar vattenmolekyler från luften och expandera något. Denna mikroskopiska expansion, multiplicerat med miljontals celler längs håret, resulterar i en nettoökning av den totala hårlängd. Ju större fuktighet, desto mer vatten partiklarna kan tas upp. Ju mer vatten absorberas, desto större hårcellerna expandera. Genom denna logik, växer längden på håret och krymper i förhållande till luftfuktigheten.

Den analoga hygrometern utnyttjar detta fenomen genom att fästa hår (vanligtvis häst manen eller syntetiska fibrer för hållbarhet) till en bas i ramen, looping moturs flera varv runt en fjäderbelastad axel och fästa den andra änden av håret till svaga våren. När luftfuktigheten gör att håret längre, kommer det att minska vridmomentet på axeln, vilket gör att axeln är våren för att rotera den medsols. Axeln är ansluten till en metall pekare, när det förstnämnda roterar, metallen pekaren rör sig över ansiktet på hygrometern

hur en digital Humidor hygrometer fungerar

Vatten (i flytande form) är elektriskt ledande, vilket innebär att. elektrisk ström genom den med minimalt motstånd. En digital hygrometer har två samverkande-men separat-metallbitar monterad på icke-ledande kisel platta (figur 1). Dessa delar av metall är knutna till tråd som länkar dem till ett batteri, voltmeter och speciella chip som jämför mätningar från voltmetern till en databas med motsvarande luftfuktighet.

Vid en given fuktighet nivå kommer vattenånga från luften beläggning på kisel plattan. Vattendropparna kommer att möjliggöra för el från batteriet till pass mellan metalldelarna. Högre luftfuktighet betyder mer kondenserade vattendroppar, vilket innebär mer elektriska flödet. Voltmetern mäter flödet och chip översätter denna omsättning i fuktnivån det motsvarar.

    
    Copyright © 2011 give2all.org