välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Införandet av nanobioteknik

Postad av : Magnus Ekblad

Nanobioteknik är en ny vetenskap som deltar i utformningen av verktyg och processer för användning i studiet av Biosystems. Dessa verktyg och processer härstammar från ett annat ganska nytt fält som kallas nanoteknik. Nanobioteknik har potential att skapa en ny generation av medicinsk forskning och praktik

Du behöver:.
Reflekterande vindrutan skugga
. Kraftigt aluminiumfolie.
Vattenkokare grill eller kolgrillen.
Aluminium pie pan.
Binder klipp.
Stor plast ugn väska.
Gjutjärnspanna.
Glass pan täcka (passar gjutjärnspanna).
Tillval:. Ugnstermometer

Nanoteknik

Nanoteknik bygger på användning av subatomära partiklar som råvara för tillverkning ändamål. Subatomär partikel storlekar är i nanonivå sortiment, där en nanometer motsvarar en miljarddels meter. Material reduceras till nanonivå är i sin renaste kemiska former. I själva verket är nanoteknik arbetar med de mest grundläggande delarna i den fysiska världen. Tillverkningsprocesser som börjar på denna nivå kan anpassas för att beställa, vilket innebär att material som används i processen kan skapas för en önskad syfte.

nanobots

Varje tillverkningsprocess som inbegriper subatomära partiklar kräver specialverktyg. Nano-skalas verktyg behövs, vilket är en hög grad av automatisering. Nanobots är det nyaste antal tillverkningsprocesser verktyg för att manipulera subatomära partiklar i tillverkningsprocessen. Eftersom nanotekniken är fortfarande i sin linda, är tillverkningen av verktyg tillräckligt litet för att arbeta med dessa material annan gren inom området. Nanobots förväntas spela en viktig roll i studiet av biologiska system processer som nanobioteknik förskott.

biologiska system

Nanobioteknik handlar om hur biologiska system kan bygga om och förnya sitt eget material. Cellens funktioner, DNA förnyelse och protein och enzymproduktionen är några av de biosystem som undersöks.

Nanobioteknik syfte är att designa verktyg som kan studera dessa system. Genom att förstå hur dessa system fungerar, hoppas forskarna att införliva dessa mönster i hur en nanobot som sedan kan utföra självstyrande processer.

Program

Områden för nanobioteknik tillämpning inom det medicinska området ingår syntetiska benmaterial, antimikrobiella förband såret och kapslar nanobot. Till exempel innehöll nanobot material inuti sårförband skulle administrera läkemedel i föreskrivna mellanrum och eliminera vätskor ut från såret. Nanobot kapslar är att anses som en ny form av cancerbehandling. Cancer-seeking nanobots skulle injiceras i en persons blodomlopp och programmerade att förstöra cancerceller från insidan och ut.

Överväganden

Nanobioteknik arbete med subatomära material är en outforskad kurs inom området för vetenskap. Subatomära partiklar beter sig annorlunda än makro-stora material och är mer kraftfull som rena element. Det är okänt om den minimala dimensionen av dessa material kommer att lämna kvarstående effekter i atmosfären eller om de ska skapa oförutsedda biverkningar på vägen. Vid tidpunkten för denna skrift har inga angivna organen med ansvar för säkerhet, inte heller några bestämmelser vid tillverkning på plats för att övervaka framsteg på detta område.

    
    Copyright © 2011 give2all.org