välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vilka är användningsområdena för kiselgur?

Postad av : Ulf Friberg

Kiselgur är skal av kiselalger, från tusentals år sedan. De är mikroskopiska resterna av dessa encelliga växter och det bryts från insättningar i vattnet sängar eller av torkade sjön sängar. När det bryts, det är slipat och klassificering.

Pure kiselgur är ett organiskt ämne som är kemiskt inert och helt säkert att använda

Filter

lägre kvalitet kiselgur används i pool filter. Denna typ är kemiskt behandlade och är giftig för människor och djur. Filtertypen fräses annorlunda än andra typer och bör endast användas för det ändamål som anges på förpackningen.

Jordbruket

Diatoméjord partiklar är knivskarp, och de arbetar i en mekanisk eller fysisk sätt som en insekt kontroll . De vassa kanterna skära eller riva upp insektens exoskelett, vilket gör att det torkar och dör. Använd livsmedelsklassade kiselgur som en gröda damm på någon gård eller trädgård växter ända fram till skörd. Det finns ingen kemisk aktivitet, så det är helt säker. Det kommer att döda svårt arbetsföra insekter som beskrivits ovan, och det dödar också mjuk arbetsföra larver i samma sätt. Använd den för att kontrollera eventuella skadedjur Food Garden, som kål griparna, cutworms eller skalbaggar. Du kan också blanda 1 till 2 koppar kiselgur i vatten och spraya på växter, eller ens borsta det på trunkar fruktträd och lemmar, staket eller tabeller picknick, eller använda den som rentvå för stängsel. Den dödar även termiter. Det kommer också att döda honungsbin och nyttiga insekter, så alltid använda den bara vid behov.

Diatoméjord inte skadar daggmaskar. I själva verket, om du stänka på din komposthög kommer daggmaskar churn det med komposten.

Insektsbekämpning

Använd kiselgur som en insekt kontroll både inomhus och utomhus. Det kommer att döda loppor, fästingar, vägglöss, alla myror, skalbaggar alla, kackerlackor, flugor, såsom sniglar, spindlar, termiter, skorpioner, löss, tusenfotingar, tvestjärtar, bladlöss, bananflugor, stinker buggar, borers och alla andra insekter det gäller i kontakt med. Damm med den överallt dessa skadedjur kan uppstå, inklusive utomhus runt stiftelser och i lador och stall.

Inomhusbruk

Inomhus gälla lätt till insidan hörn och vrår skåp och runt källarväggar. Använd en sprutflaska med pip för att tvinga damm bakom golvlister eller omkring VVS eller ledningar hål i väggar. Strö den lätt på mattor och tillåter att stanna ett par dagar, det dödar Lopplarver och loppor i mattan. Vakuum för att ta bort.

Dust husdjur med kiselgur och loppor kommer att försvinna. Den dödar också kvalster.

Användning i livsmedel

Mat grad kiselgur är säkert blandas med lagrad säd för att hindra insekter. Det kan tas bort innan du använder spannmål, men borttagning är inte nödvändigt. Kvoten för spannmål lagring 1 kopp kiselgur till 50 pounds av spannmål. Acres, gjorde USA, Inc. en studie med lagrad spannmål, och fann att efter 12 månader hade livsmedelsklassade kiselgur behandlas spannmål 15 insekter. Identiska spannmål och lagring för malation behandlingen resulterade i 4. 884 insekter, och obehandlad spannmål hade 16. 994.

djurs och människors användning

Blanda livsmedelsklassade kiselgur med boskap och sällskapsdjursfoder att döda parasitära maskar. Det är ett hjälpmedel i bättre foderutnyttjande, och bidrar till att förbättra amning samtidigt sänka utveckling av mastit. Den innehåller 15 mineraler. Hår och päls få en friskare utseende efter intag kiselgur regelbundet.

Diatoméjord är allmänt erkänd som ett kolon renare och kropp detoxifier, eftersom den absorberar metylkvicksilver, E. coli, virus, kemiska bekämpningsmedelsrester, läkemedelsrester och många andra gifter. Partiklarna är negativt laddade, medan bakterier är positivt laddade, och många forskare tror att detta hjälper partiklarna fälla och ta bort bakterier från kroppen. Det är ett säkert och billigt sätt att ge parasitkontroll i människor och djur i utvecklingsländer, och det används av många människor i USA som kosttillskott. En matsked per dag är dosen för vuxna, ta det genom omrörning det i juice eller mjölk.

    
    Copyright © 2011 give2all.org