välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

biodling för nybörjare

Postad av : Jan-Olof Stoor

De viktigaste faktorerna vid biodling är kunskap och rätt utrustning. I denna artikel kommer vi att diskutera de grundläggande utrustning som behövs för att vara värd för en koloni av bin, hålla dig säker och extrahera honungen. När vi har etablerat den utrustning, kommer vi att kort beröra din roll som en biodlare under hela året

bikupan och bin

Grundläggande bikupor är normalt består av en botten styrelse och fem skattlådor som vardera innehåller tio bilder av kam. Kamma fungerar som en häckningsområde och som förvaring för honung. Supers skall alltid kontrolleras för att säkerställa att kammar används för att hysa unga bin är fria från sjukdomen och inte angrips av nattfjärilar, och att dessa används för honung lagring är väl underhållna.

Det är bäst att köpa bin under våren så att du kan öka chanserna att du kommer att ha en bra drottning och en livskraftig bikupa. Du bör också vara medveten om binas kvalster och fråga om status för kvalster när man överväger återförsäljare.

skyddsutrustning

Viktigast av allt, måste du vara säker på att du har grundläggande personlig skyddsutrustning. Detta inkluderar ett bi slöja och en god bredbrättad hatt att koppla den till. En slöja och långa ärmar och byxor med handskar kommer att vara tillräckligt för att skydda dig från de flesta svider, men biet sviter kan också köpas. Du behöver också ett bra bikupa verktyg för att flytta skattlådor ordentligt så att bina inte blir upprörd. Med anledning att bina blir upprörda du vill vara säker på att du har ett bi rökare. Ett bi rökare avger en mild puff av rök som har en lugnande inverkan på bin och kan vara avgörande när det finns ett hot om en svärm.

Utrustning för extraktion

Den mest grundläggande del av utrustning för extraktion är ett bi borste, som du använder för att sopa bin bort från kammarna när du drar dem. När du har dragit kammar, kan en elektrisk kniv användas för att avlägsna vaxet landskamper och ett honung fläkten används för att ta bort honungen. Utsug kan variera från stora elektriska centrifuger till småskaliga hand-drivna sådana. När du har tagit bort honungen måste du filtrera det med vax papper eller nylon för att säkerställa renheten.

Biodling Seasons

Precis som de blommor som de skörda pollen, bin är säsongsbetonad, och det är viktigt för någon biodlare att ha en intim kunskap om den säsongsmässiga vanor deras koloni. I allmänhet under våren är det viktigt för innehavarna att se till att drottningen lägger ägg och att det inte finns något tecken på sjukdom i kolonin eftersom bina redskap upp för skörd tid. När sommaren fortskrider, runt juli bör du se till att det finns gott om utrymme för kolonin och honung det man producerar. De super ramar kommer att tas bort för honung skörd under denna tid också. Under hösten och vintern, är din viktigaste uppgift att se till kolonin är varmt och matas med socker och vatten.

    
    Copyright © 2011 give2all.org