välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

citron batteri information

Postad av : Charlotte Wannberg

Vem visste att frukt kan generera makt? Ett batteri som skapas från en enkel, illustrerar vardagliga citron mycket väl hur elektricitet fungerar. Den citron batteri är en favorit för vetenskap rättvis deltagare eftersom det är lätt och roligt att replikera. Allt du behöver är en citron eller två, och några vanliga hushållsföremål

församlingen

För att skapa ditt batteri behöver du en citron, galvaniserad spik (de måste vara galvaniserade, eftersom galvaniserat poster har zink i dem, och zink är mycket viktigt att detta experiment), koppartråd, en LED-lampa (som de som finns i julbelysning), miniatyr startkablar och en multimeter för att mäta spänningen.

För att skapa batteriet, rulla citron runt och pressa den försiktigt för att frigöra saften inuti. Därefter tar en spik och sticker om två inches i citron. Ta en bit av koppartråd och fäst den två inches i citron, se till att det inte rör spiken.

Det är allt! Du har nu en citron-cells batteri. Nu ska vi experimentera och se vad den kan göra.

Test

Om du ansluter multimeter till citron cellen, kommer du se att citron verkligen avger en avgift. Men är det tillräckligt för att driva LED-ljus? Som ni kan se på multimeter, ger en enda citron cell av ca 0,9 volt (se referens 1). LED-lampor kräver 1,5 till 4 volt för att lysa upp, beroende på färg (se referens 2).

Så för att skapa mer makt, skapa en annan citron cell på samma sätt som du skapade den första. Titta nu noga på komponenterna i LED-ljus. Anslut den negativa bygeln kabeln till platta stift, och den positiva överkoppling till den rundade stift. Se till att de är korrekt anslutna, annars kommer det inte att fungera. Fäst pluskabeln från en citron till minuskabeln på nästa. Nu ansluter LED-ljus, och du ska få ett svagt ljus. Om du lägga till en tredje citron till batteriet, kommer det att lysa ännu klarare.

Hur det fungerar

När du sätter i koppartråd och galvaniserad spik i citron, de fungerar som positiva och negativa ledare. Koppartråden överföringar elektroder på nageln med hjälp av citron är citronsyra som sin elektrolyt. Elektrolyten är motorvägen som elektroder resa, så att säga. Eftersom spiken är mottagaren av elektroder, fungerar den som den negativa bly och koppar kabel är positiv.

Driver Light

Om du ansluter den öppna ändar leder med en kabel, du får elektroder resa runt i en cirkel, från koppar till spiken, upp spiken, genom kabeln, ner koppar, och så vidare. Detta flöde av energi kallas kortslutning. Om du byter ut överkoppling med LED-ljus, fungerar den som en belastning och drar ström från citron. Om du lägger till en annan cell citron, spänningen ökar.

Slutsats

Citroner får inte svaret på världens energiproblem elände, men när den används på rätt sätt, kan de lämpligen visa arbetar elektricitet i en säker och intressant sätt.

    
    Copyright © 2011 give2all.org