välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

guldutbyte tekniker

Postad av : Jan-Olof Stoor

Guld är en av de mest värdefulla ämnen i världen. Även i samband med smycken och mynt, är den dyrbara metallen också en komponent av datorer och annan elektronisk utrustning. När inte längre används är guld förvandlas till skrot. Större mängder guld, som den som finns i smycken, kan enkelt smältas ner. Mindre belopp kan återvinnas genom olika kemiska processer

Guld Coatings

Synligt mängder guld inuti datorer och andra maskiner kan försiktigt skrapas bort. Guld som är svår att nå, t. ex. att på kanterna av moderkort, kan lätt frigöras med hjälp CBX guld strippa pulver. Den CBX pulver har löst det material som guld bifogas. CBX bör inte tillämpas på den känsliga interiören av maskiner på grund av risken att förstöra essentiella delar. Guld här är bäst behandlas med en elektrolyt, som kallas StripFree. StripFree avlägsnar tunna skikt av guld från datachips, och andra liknande objekt, genom att rita guldet borta från underliggande metaller. StripFree kommer att arbeta med något av följande metaller: rostfritt stål och stålytor, nickel och rodium. Placera del i en lösning av StripFree och ladda det med tre till sex volt elektrisk ström. Processen är motsatsen till galvanisering. Den elektriska strömmen orsakar guld för att lossa sig från metall och lös i StripFree lösningen.

guld som är svårt att nå

Ibland guldet är mycket svårt att nå, eller finns endast i små mängder på en viss pjäs. För återvinning av detta guld, prova kungsvatten. Kungsvatten är en kombination av saltsyra och salpetersyra. Använts sedan medeltiden, är det den enda syra som kan lösa guld. Kungsvatten är extremt frätande och farlig. Det måste användas i ett väl ventilerat utrymme. 3 till 4,5 ml kungsvatten krävs för att ta bort guldet från varje 1 gram av skrot. Kungsvatten kommer att reagera mycket häftigt med alla icke-guld objekt som finns i skrot. Av denna anledning måste syran läggas mycket långsamt. Den fullständiga reaktionen kan ta flera minuter. Större bitar av skrot kan faktiskt visas ostört, men kan omedelbart brytas upp med en omrörningstav. Reaktionen är färdig när alla bubblande har stannat, och syran är kyld till rumstemperatur. Den kylda blandningen passera genom en Buchner filtrering tratt. Guldet fälls från blandningen med hjälp av järnsulfat, även känd som järnvitriol. Blandningen är återigen strömmade igenom Buchner filtret. Guldet kan tvättas med vatten och behandlas med saltsyra för att avlägsna ytterligare föroreningar.

    
    Copyright © 2011 give2all.org