välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man håller björnar borta från bikupor

Postad av : Camilla Näslund

Barn älskar att läsa om äventyr av Nalle Puh. De vet hans favoritmat är honung. Bikupor innehålla en kombination av honung och larver: en perfekt källa av protein och kolhydrater för födosök björnar, enligt Marylands Wildlife and Heritage Service. Men en björn attack mot människan bikupor utgör en fara för bisamhällen, biodlaren och eventuellt biodlaren försörjning. Följ en eller alla dessa åtgärder för att förhindra björnar från närmar dig bikupor

Du behöver:
Elstängsel.
Verktyg för att rensa borste.
Träplatå.
Metal stöd inlägg.


1.
Place bikupor bort från områden där björn känna sig trygga. Detta inkluderar skogsområden, vattendrag och våtmarker.
2.
Rensa området runt bikuporna av pensel och träd. Om det finns gräsmatta, håll den väl klippas. Björnar känner sig mer bekväma med naturliga täcka, så rensa området kommer att avskräcka björnar från bege sig in på den öppna platsen.
3.
Sätt bikuporna vid förhöjda plattformar som stöds av metall tjänster istället för trä. Björnar kan klättra i trä stöder.
4.
Sätt upp ett elstängsel minst tre meter bort från bikupor. The New Hampshire fisk och vilt Departementet menar avståndet fyra delar som staket dirigent vid 10-tums mellanrum.

Tips och varningar


  • Om möjligt, inte sätta bikupor ut på våren. Hungriga björnar kommer att komma ut ur dvala, och mat kommer inte att vara lätt tillgänglig ännu.
  • Om du använder ett elstängsel, hålla det väl underhållna och i fungerande skick. Björnar kommer snabbt lära dig att få igenom en trasig staket.
    
    Copyright © 2011 give2all.org